„Cand” si „Cat” ar trebui sa mancam?

03
Feb 2017

Cand ar trebui sa mancam?

Micul-dejun trebuie luat pana in ora 8.30, deoarece incepand cu ora 5 si pana in ora 11 stomacul este in cea mai buna forma de digestive. La fel tot pana in aceasta ora putem consuma si dulciuri. Atentie insa la dulciuri!Acestea sa fie fara un continut mare de zahar.

Recomandat este ca atunci cand ne trezim, sa bem un pahar cu apa pe stomacul gol deoarece imbunatateste digestia, accelereaza metabolismul- stimuleaza productia de noi celule in sange si muschi.

Prima gustare la 2-3 ore distanta de mic dejun si 1-2 ore fata de prânz. A doua gustare la 2-3 ore distanta de prânz si 1-2 ore fata de cina, masa ce trebuie luata cu 2- 3 ore înainte de a merge la culcare.

Cat ar trebui sa mancam?

Acesta este , dupa parerea mea, un subiect la care trebuie sa lucram ceva mai mult. Insa, ceea ce pot spune, este ca ar fi bine sa mancam pana simtim ca suntem satui . A te simti satul nu inseamna ca trebuie sa mananci pana plesnesti ci sa constientizezi starea de satietate. Adica sa mananci pentru a trai nu pentru a te infuleca si indopa.

ABOUT THE AUTHOR

Centrul Salus