Cavitatia – cea mai eficienta metoda de a scapa de celulita!

cavitatia
09
iul. 2017

Cavitatia – cea mai eficienta metoda de a scapa de celulita!

Celulita sau coaja de portocala, cum i se mai spune, apare in perioada de pubertate la aproximativ 90% dintre femei. Aceasta se dezvolta cand tesutul fibros din piele permite grasimii sa se strecoare spre suprafata pielii, cauzele tinand de stilul alimentar, de dezechilibrele hormonale sau sedentarism.

Ce este CAVITATIA?

Una dintre cele mai eficiente proceduri de remodelare corporale in ceea ce priveste distugerea celulitei este cavitatia. Aceasta procedura utilizeaza niste unde, niste microvibratii care, odata intrate in contact cu pielea, se imprastie in tot tesutul gras. Aceste microvibratii formeaza niste bule cavitationale. Acestea imping in peretii celulitei cu o presiune extrem de mare incat, la un moment dat, membrana care tine grasimea compacta se sparge. Odata ce peretele celulei de grasime a fost spart, toata cantitatea de grasime se imprastie in tesut, de aici rezultand aspectul de nivelare al celulitei. Dupa ce celulele grase implodeaza, adica li se rupe peretele, apa si grasimea din ele se elibereaza in tesutul organismului. Acest lichid si grasimea sunt apoi absorbite si procesate prin ficat sau urina. In concluzie, cavitatia determina grasimea sa fie consumata si indepartata din organism.

Este CAVITATIA un tratament sigur si eficient?

Cavitatia este extrem de sigura. In timpul tratamentului, procesul este confortabil si complet nedureros.  Pe parcursul terapiei cu cavitatie are loc o eliberare de energie  termica si, totodata, o activare a procesului de detoxifiere a organismului datorita stimularii limfei. In perioada de tratament cu cavitatie se recomanda un consum echilibrat de ceaiuri si apa, deoarece avem nevoie sa ajutam ficatul sa metabolizeze mai usor si mai rapid grasimile. Efectele secundare sunt extrem de rare si va pot spune din experienta mea ca si specialist in remodelare corporala ca cele mai frecvente simptome sunt roseata sau usoare echimoze in zona tratata. Aceste efecte secundare dispar, in mod normal, in 2 -3 zile. Dupa procedurile de cavitatie, unii oameni pot observa o schimbare in culoarea si mirosul urinei. Aceasta poate deveni mai intepatoare ca miros, iar culoarea poate fi mai galbena decat de obicei din cauza eliberarii toxinelor si deseurilor din organism. Cavitatia este o procedura  non invaziva si non agresiva de reducere si eliminare a celulitei. Nu doare, nu ai nevoie de timp de recuperare, nu este costisitoare iar experienta centrului nostru, Centrul Salus, arata ca este cea mai buna forma de tratament corporal care are rezultate reale in ceea ce priveste celulita. Odata ce grasimea este indepartata, pielea incepe sa-si recapete vitalitatea, tesutul devenind astfel mai tonic si mult mai ferm, iar centimetrii vor scadea de la o sedinta la alta.

Cum functioneaza si cui se adreseaza?

cavitatia remodelarea corporalaCavitatia este un aparat ce foloseste ultrasunetele, sunete de inalta frecventa. Aceste sunete produc microvibratii la nivelul tesutului astfel incat peretii celulelor de celulita sa se sparga. In plus, datorita acestor vibratii, se face si un drenaj limfatic al zonei, fapt ce avantajeaza circulatia sangvina. In timpul sedintei de cavitatie, clientul poate percepe sunetul de la vibratii mai mult sau mai putin intens, in functie de finetea si sensibilitatea auzului fiecaruia. Cavitatia actioneaza impotriva tesuturilor adipoase, determinand fragmentarea materialului gras care, odata dizolvat, este mai usor asimilabil. Acest lucru favorizeaza absorbtia catre ficat. Odata ajunsa acolo, grasimea este procesata in mod natural de catre organism, transformata in energie sau eliminata prin urina.

Pe ce zone se poate face cavitatia?

Aceasta procedura noua de eliminare a celulitei, daca este aplicata corect, va elimina celulele adipoase fara a afecta tesuturile din jur. Cavitatia este recomandata in procesele de slabire localizata pe fese, coapse, lateralul genunchilor, brate, abdomen, gambe sau portiunea lombara laterala (talie), solduri.

Frecventa si contraindicatii

O sedinta  dureaza de la 10 minute pana la 30 minute, in functie de marimea zonei lucrate si de gradul de celulita.Din experienta noastra, ca specialisti in remodelare corporala, va putem asigura ca rezultate vizibile se obtin inca de la a 4-a sau  a 5-a sedinta. Insa, pentru ca fiecare dintre noi este unic, reactionam diferit. Astfel ca, in general, in functie de gradul de celulita, avem nevoie de 6 pana la 15 sedinte de cavitatie pentru a obtine cele mai bune rezultate. Sedintele se fac la un interval de 3-4 zile astfel incat organismul sa aiba timp sa elimine grasimile intrate in circuitul sangvin. Femeile gravide, epilepticii, persoanele cu cancer, pacemaker, tija metalica, tromboflebita, steatoza hepatica, nu ar trebui sa faca aceasta procedura.

Cu ce alte proceduri se combina Cavitatia?

Recomandarea procedurilor de remodelare se face in functie de analiza corporala. In urma acesteia, se stabileste gradul de celulita. Odata stabilit gradul de celulita, recomandarea se face in felul urmator:

  • Daca celulita este de gradul 1, atunci cavitatia se poate efectua singura sau urmata de un usor drenaj manual;
  • Daca celulita este de gradul 2, 3 sau 4, cand isi fac prezenta nodulii celulitosi, putem combina cavitatia cu: impachetarile corporale la termocuverta sau tunel cu infrarosu facute inainte de cavitatie sau radiofrecventa, ambele avand rol de a incalzi si lichefia grasimea in prealabil. Dupa ce se executa una dintre aceste proceduri de pregatire a tesutului, se face cavitatia, apoi se recomanda continuarea cu drenajul limfatic manual, LPG sau presoterapia.

    Articol scris de Cristiana Munteanucristina munteanu
    Antrenor personal & Specialist Remodelare corporala

ABOUT THE AUTHOR

Centrul Salus

Leave A Comment