Oferta speciala:

Foarte multe persoane practica la ora actuala Pilates, o forma de sport foarte apreciata si iubita care are la ora actuala are un succes foarte mare datorita efectelor benefice. Aceasta forma de sport, Pilates, a fost inventata acum mai bine de 100 de ani de Joseph Pilates.

Intreaga sa viata Joseph Pilates a sustinut faptul ca organismul omului are nevoie zilnic de miscare deoarece aceasta juta la mentinerea unei posturi corecte pe intreaga viata, la tonifierea musculaturii si astfel se pastreaza nealterata starea generala de sanatate. Pilates avea o afirmatie cat se poate de argumentata: “Un corp eliberat de tensiuni si oboseala cronica este adapostul ideal pentru gazduirea unei minti bine echilibrate, ce e intotdeauna pregatita sa faca fata cu succes problemelor majore din viata moderna.”

Practicile lui au ramas pana astazi in atentia kinetoterapeutilor si antrenorilor de sport si constituie o materie de o mare valoare la marile universitati de educatie fizica si sport din intreaga lume.

La Centrul Salus, antrenorii nostri adapteaza programele in functie varsta, stare de sanatate si de obiectivele dorite si stabilite. In primul rand se urmareste si se tine cont de postura corporala, de eventualele disfunctii ale coloanei vertebrale, ale muschilor sau ale articulatiilor si de obiectivele fiecarei persoane. Pilates-ul este o forma de sport solicitanta, dar relaxanta si placuta in acelasi timp.

Pilates – beneficii:

Pilates-ul se adreseaza intregului corp, de unde rezulta, in mod natural, un aspect exterior placut, inclusiv abdomen plat, postura mai buna si musculatura echilibrata. Garantam si noi, din propria experienta, ceea ce sustinea si fondatorul acestei forme sport, si anume:

  • dupa 10 sedinte o sa te simti mai mobil si mai energic;
  • dupa 20 de sedinte vei vedea schimbari considerabile in tonusul si forta musculara;
  • dupa 30 de sedinte vei simti ca ai un alt corp, mult mai puternic, mai suplu si mai rezistent.

Prin Pilates dobandim sanatate generala a intregului corp. Un corp sanatos si puternic radiaza de energie intodeauna din interior spre exterior. De asemanea, Pilates remarca legat de varsta “ Un om este atat de tanar si sanatos precum e mobilitatea coloanei lui.”

Recomandarile specialistilor Centrului Salus:

Recomandam 2-3 sedinte pe saptamana in functie de fiecare persoana in parte pentru a a obtine rezultatele dorite. Trebuie mentionat faptul ca Pilates-ul este o forma de exercitiu cu invatare permanenta.

Pentru  incepatori, primii pasi sunt esentiali si trebuie invatati foarte bine inca de la inceput: executarea corecta a miscarilor este esentiala, constientizarea grupelor de muschi la fel si, nu in ultimul rand, respiratia care trebuie sa fie facuta foarte corect.

De aceea recomandam ca primele ore de Pilates sa fie in privat alaturi de un instructor care evalueaza  toate aceste aspecte. Dupa primele exercitii se stabileste mobilitatea, rezistenta fizica, echilibrul, coordonarea si apoi se intocmeste un program in functie de nevoile persoanei respective. O sedinta de Pilates dureaza in jur de 50 de minute si, in tot acest timp, persoana este ghidata in permanenta, monitorizata si asistata pentru a atinge obiectivele dorite.

Preturi Pilates:

Analiza corporala/ consultanta nutritionala la orice tip de abonament este gratuita.

Antrenament cu antrenor personal (3-4 persoane in sala), 10 sedinte: 350 lei

Antrenament cu antrenor personal (2-3 persoane in sala), 10 sedinte: 590 lei

Antrenament cu antrenor personal (1 pers in sala), 10 sedinte: 790 lei