Terapia prin aplicarea de benzi kinesiologice se adreseaza celor ce sufera de contracturi la nivel muscular, articular si/ sau ligamentar.

Ce probleme si afectiuni poate trata terapia prin aplicarea de benzi kinesiologice?

Benzile kinesiologice sunt folosite de catre sportivi de performanta sau de oameni care fac sport in mod regulat. In egala masura, terapia se adreseaza persoanelor care, in urma posturii incorecte pastrate prea mult timp, au dureri sau alte forme de disconfort la nivel muscular, ligamentar si articular.

Benzi kinesiologice

 

Afectiunile care pot fi ameliorate/ tratate prin aplicarea benzilor kinesiologice sunt afectiunile articulare, nervoase si ligamentare, laxitatea articulatiei scapulo-humerale, periartrita scapulo-humerala, entorsa, tendinita, spondiloza cervicala, cifoza, scolioza, lordoza, sciatica, discopatie, spondiloliza, torticolis, rupturi musculare, miozita, contuzie, hematom, contracturi musculare, lumbago, visceroptoza, dureri menstruale, reglarea ciclului menstrual, corectarea monturilor, picior plat.

 

Cat dureaza terapia si cate zile rezista benzile kinesiologice?

O banda kinesio poate fi folosita intre 3 si 5 zile, este rezistenta la apa si nu limiteaza miscarile articulatiilor sau muschilor implicati. Aceasta este perioada in care bandajul actioneaza in parametri optimi de eficienta, insa inlocuirea se face la recomandarea terapeutului, pentru a evita eventualele efecte negative ale folosirii improprii sau ale folosirii dincolo de nevoile reale ale organismului.

Cum actioneaza aceste benzi kinesiologice?

Prin actiunea biomecanica exercitata in locul de aplicare, benzile kinesio optimizeaza functiile musculare, articulare, nervoase si ale sistemului limfatic, in functie de diagnostic, aplicare si de tensiunea benzii.

Benzile kinesiologice au efect inca de la prima aplicare.

Ca orice terapie, aplicarea benzilor kinesio trebuie facuta la recomandarea si sub supravegherea unui practician specializat. Reglarea gradului de tensiune a benzii, forma acesteia si locul aplicarii trebuie bine gandite pentru a obtine efectele dorite.

Contraindicatii:

Pacientii care prezinta rani deschise, cei predispusi la reactii alergice la adezivul medical, cei diagnosticati cu diverse infectii, precum si diabeticii, fac problematica aplicarea terapiei. Lista patologiilor in care benzile kinesio sunt contraindicate este completata de cancer, tumori.

Pretul  aplicarii benzilor kinesiologice este de:  60 lei/ zona.