In ziua de azi, peste 70 % din populatie este afectata de durerile de spate. Dar stim si de ce?


 

De ce ne doare spatele?

Postura incorecta , munca fizica, miscarile necontrolate sau bruste, incordarea permanenta sau frigul, toate pot afecta spatele. Durerile de spate este mai curand o afectiune a oamenilor moderni. Corpul uman a fost facut in asa fel incat sa se miste, sa aiba activitate fizica. Insa, cu timpul, activitatile noastre au devenit din ce in ce mai sedentare si oricate beneficii ne-ar aduce aceasta dezvoltare a tehnologiei, nu putem inlocui cu nimic nevoia corpului de a se misca.

Spatele contine un numar important de muschi care ajută la realizarea tuturor activitatilor zilnice. De aceea, relaxarea și detensionarea acestora este extrem de importantă. Atunci când mușchii sunt relaxați, mobilitatea și flexibilitatea lor crește.

Masajul  terapeutic  CDL presupune  mai multe tehnici de masaj, ingloband evaluarea terapeutica, miscarea zonei cu musculatura afectata pentru a reduce durerea, diminuarea contracturilor, reeducarea neuromusculara, intinderea muschilor si articulatiilor daca este nevoie (stretching) si reabilitarea disfunctiilor muschilor scheletali. La Centrul Salus puteti beneficia de masaj terapeutic segmentat, efectuat de personal calificat in Kinetoterapie si Masaj Terapeutic. Denumirea de Masaj CDL provine de la C (cervical), D (dorsal), L (lombar).

Terapia prin Masaj CDL are ca scop eliminarea si decongestionarea punctelor  de declansare a durerii, problemelor circulatorii, compresia nervilor, probleme legate de postura, disfunctii biomecanice care pot fi cauzate de diverse accidentari in urma unor miscari repetitive.

Eficienta masajului terapeutic CDL

Majoritatea se intreaba daca masajul terapeutic este eficient. Desigur, este foarte eficient si spunem acest lucru, nu numai din experienta noastra, ci si din studiile facute.

In SUA, in anul 2007, a avut loc o cercetare care a avut la baza 13 studii clinice care au dovedit ca masajul terapeutic facut de specialisti in domeniu este benefic pentru contracturile si durerile musculare si  imbunatatirea functiilor  motorii. Medicii de aici si nu numai, sustin ca masajul terapeutic stimuleaza eliberarea unor anumite substante chimice in organism, cum ar fi endorfinele sau serotonina care au efect calmant si analgesic.

Se stie ca sunt numeroase teorii stiintifice care ne explica in ce mod masajul terapeutic influenteaza corpul cand vine vorba despre durere.

Masaj CDL – Beneficii:

diminueaza si previne contracturile musculare sau intinderile acestora;

reduce si calmeaza durerea;

reface muschii si accelereaza proceselor metabolice de la nivelul celular;

creste rezistenta la efort a fibrelor musculare;

stimuleaza circulata sangelui la nivelul muschilor;

activeaza si creste aportul de substante nutritive la nivel celular;

combate staza limfatica si sangvina;

stimuleaza circulatia vaselor limfatice si sanguine profunde prin comprimare.

Cand este recomandat masajul terapeutic al spatelui

Recomandam masajul terapeutic atunci cand avem:

contracturi musculare datorita posturii, disfunctii ale coloanei vertebrale cum ar fi: cifozele, scoliozele, lombosciatica, spondilita anchilozanta, discopatii, dureri articulare, dureri musculare, toricolis, traumatisme ale coloanei vertebrale, dureri de spate.

Contraindicatii

Atunci cand afectiunile sunt in faze acute, cand avem cheaguri de sange, fracturi, rani deschise sau in curs de vindecare, infectii ale pielii, situatii de cancer sau  operatii recente.

Durata si cost Masaj CDL:

Acest tip de masaj dureaza 25 de minute.

Masaj terapeutic

1 sed 5 sed 10 esd
CDL 60 lei 290 lei 490 lei