La Centrul Salus puteti beneficia de masaj terapeutic segmentat, efectuat de personal calificat in Kinetoterapie si Masaj Medical. Denumirea de Masaj CDL provine de la C (cervical), D (dorsal), L (lombar).


Masajul  terapeutic  CDL presupune  mai multe tehnici de masaj, ingloband evaluarea terapeutica, miscarea zonei cu musculatura afectata pentru a reduce durerea, diminuarea contracturilor, reeducarea neuromusculara, intinderea muschilor si articulatiilor daca este nevoie (stretching) si reabilitarea disfunctiilor muschilor scheletali.

Terapia prin Masaj CDL are ca scop eliminarea si decongestionarea punctelor  de declansare a durerii, problemelor circulatorii, compresia nervilor, probleme legate de postura, disfunctii biomecanice care pot fi cauzate de diverse accidentari in urma unor miscari repetitive.

Eficienta masajului terapeutic CDL

Majoritatea se intreaba daca masajul terapeutic este eficient. Desigur, este foarte eficient si spunem acest lucru, nu numai din experienta noastra, ci si din studiile facute.

In SUA, in anul 2007, a avut loc o cercetare care a avut la baza 13 studii clinice care au dovedit ca masajul terapeutic facut de specialisti in domeniu este benefic pentru contracturile si durerile musculare si  imbunatatirea functiilor  motorii. Medicii de aici si nu numai, sustin ca masajul terapeutic stimuleaza eliberarea unor anumite substante chimice in organism, cum ar fi endorfinele sau serotonina care au efect calmant si analgesic.

Se stie ca sunt numeroase teorii stiintifice care ne explica in ce mod masajul terapeutic influenteaza corpul cand vine vorba despre durere.

Masaj CDL – Beneficii:

Cand este recomandat masajul terapeutic al spatelui

Recomandam masajul terapeutic atunci cand avem:

Contraindicatii

Atunci cand afectiunile sunt in faze acute, cand avem cheaguri de sange, fracturi, rani deschise sau in curs de vindecare, infectii ale pielii, situatii de cancer sau  operatii recente.

Durata si cost Masaj CDL:

Acest tip de masaj dureaza 25 de minute.

Masaj terapeutic

1 sed 5 sed 10 esd
CDL 60 lei 270 lei 490 lei