Ce sunt contracturile musculare?

Contracturile musculare reprezinta incordarea permanenta a muschiului. Mai exact, sunt muschi care au ramas prea Contracturi muscularemult timp in contractie sau in aceeasi pozitie, devenind astfel mai scurti. Prin scurtarea si incordarea acestora, vasele de sange sunt sugrumate usor, ceea ce conduce la aparitia durerii. Cele mai frecvente locuri in care se fac contracturile musculare sunt spatele si picioarele.

In sarcina, aceste contracturi sau dureri musculare, pot aparea inca din trimetrul 2 de sarcina, in zona spatelui de cele mai multe ori, dar si la picioare, durerile fiind resimtite mai ales pe perioada noptii. De vina este pozitia vicioasa pe care gravidele o adopta din cauza sanilor care cresc si sunt durerosi, sau din cauza presiunii pe care sarcina in dezvoltare o aplica pe vasele de sange importante din zona pelvisului.

Cum tratam aceste spasme sau contracturi musculare?

Avand o experienta de peste 8 ani in domeniul masajului, terapeutii Centrului Salus recomanda cu incredere masajul decontracturant. Acesta se aplica zonal, strict pe zona incordarii si contracturii musculare, foloseste tehnici  de relaxare pentru zona respectiva, astfel incat temperatura tesutului sa creasca, vasele de sange sa se vasodilateze astfel incat tensiunea din zona respectiva sa dispara.

Durata si pret sedinta masaj decontracturant?

Durata acestui tip de masaj difera in functie de cat de contractata este zona si in cate locuri exista aceste contracturi. Astfel, exista sedinte de 25 de minute si sedinte de 50 de minute.

In functie de durata terapiei, pretul unei sedinte variaza intre 55 de lei si 90 de lei.

Cat de des se recomanda masajul pentru contracturi musculare?

Frecventa masajului decontracturant este recomandata de terapeutul Salus in functie de gradul de afectare a tesutului, de gradul de suportabilitate a gravidei si, de asemenea, de disponibilitatea acesteia. Insa, din punct de vedere terapeutic, recomandarile sunt cat se poate de clare in cazul contracturilor, de cel putin 2 ori/saptamana.

Pentru a preveni aceste neplaceri, terapeutii Salus recomanda, pe parcursul sarcinii, introducerea unui program de exercitii fizice si de stretching pentru a mentine circulatia sangelui si pe cea limfatica la cote optime pe tot parcursul sarcinii. De asemenea, consumul adecvat de apa este iarasi foarte important deoarece de acolo ne vin foarte multe saruri minerale care au legatura directa cu electrolitii, a caror lipsa conduce la aceste contracturi, crampe sau spasme musculare.