De ce se umfla picioarele in timpul sarcinii?

Se stie ca organismul uman contine 80% apa. Prin urmare, apa reprezinta componenta cea mai importanta a corpului.

Pe parcursul sarcinii, apa in organism e si mai multa, cu aproximativ 6-8 litri in plus.

Cantitatea de lichide din sange incepe sa creasca incepand cu saptamana a 8-a. Acumularea de lichide reprezinta un moment de prima importanta in viata gravidei. De ce? Cu cat organismul incepe sa acumuleze apa, cu atat sangele va fi mai fluid si mai lichid astfel ca va transporta cu mai multa usurinta si rapiditate substantele hranitoare necesare pentru cresterea copilului, a uterului si a glandelor mamare.

Cresterea in volum a uterului, mai ales catre ultima parte a evolutiei sarcinii, prin presiunea pe care o exercita asupra vaselor mari (vena cava inferioara) care asigura intoarcerea sangelui din partea inferioara a corpului catre inima, este o alta cauza pentru care apar edemele la nivelul membrelor inferioare.

Ce tratamente corporale se recomanda in cazul picioarelor umflate?

masaj picioare umflateSpecialistii centrului Salus recomanda imbunatatirea stilului de viata, in primul rand. Sportul si apa din belsug va vor face sa va simtiti ca un fulg. Si chiar sa aveti picioare suple, tonifiate si lipsite de senzatia de picioare grele.

In plus, centrul Salus vine in intampinarea acestor probleme cu un tip de masaj personalizat: masaj picioare umflate. Este o terapie  care combina manevrele de drenaj limfatic cu cele de masaj terapeutic, facand ca toate edemele sa se diminueze sau chiar sa dispara.  Circulatia limfatica este pusa in miscare, ceea ce duce la eliminarea ape in surplus si, evident, la o scadere in circumferinta a tesuturilor.

Cat dureaza sedinta de masaj picioare umflate si care sunt beneficiile?

Durata sedintelor de masaj pentru picioare umflate varianza in functie de obiectivul pe care il are fiecare gravida in parte.

Sedinta de masaj poate varia intre 30 si 50 de minute, in functie de cat de afectata e zona. Printre cele mai importante beneficii ale acestui tip de masaj, in afara de eliminarea retentia apei din tesut, se numara si reducerea disconfortului cauzat de schimbarea centrului de greutate (dureri de spate, de sold, de genunchi), relaxeaza tesuturile moi (muschi, piele) si previne aparitia spasmelor musculare.

Pentru eficienta maxima, se recomanda 2 sedinte pe saptamana pe tot parcursul sarcinii.

Pret masaj picioare umflate:

  • Costul unui masaj este de 70 lei iar durata este de 25 min.
  • Costul a 10 sedinte este de 590 lei.