Metabolismul – diferentele dintre barbati si femei

metabolism diferente barbati femei centrul salus
25
iul. 2017

‘’Femeie nu te nasti, devii.’’ Simone de Beauvoir

Haideti sa recunoastem ca nu exista femeie pe lumea asta care sa nu-si doreasca un corp mai zvelt, mai frumos si, de ce nu, mai atragator!

Stim toate ca scaderea in greutate si mentinerea unui corp frumos este o incercare grea pentru noi, dar nu si imposibila. Corpul femeilor, din pacate, este conceput astfel incat sa retina mai multa grasime decat corpul unui barbat. Ghinionul nostru este ca avem masa musculara intr-un procent mai mic decat barbatii. Prin urmare, asta inseamna ca metabolismul nostru este cu 10% pana la 20% mai lent.

Vestea buna este ca daca avem parte de o viata activa si facem sport in mod regulat, nu numai ca ne vom intari metabolismul si tonifia corpul, dar ne vom prelungi durata vietii si vom imbunatati si calitatea acesteia.

Cum poti avea un metabolism mai bun?

Studiile arata ca daca oamenii ar face exercitii fizice de 3-4 ori pe saptamana, timp de sase luni, ar deveni “dependenti’’ de starea de bine, energia, sanatatea si vitalitatea pe care acestea le ofera.

Din experienta mea personala, confirm cu tarie acest lucru.

Daca vrem ca sportul sa constituie o parte normala a vietii noastre, tot ce trebuie sa facem este sa ne angajam sa facem exercitii fizice de 2-3 ori pe saptamana, timp de 6 luni. Astfel, prin exercitii fizice moderate si regulate, ajutam propriul organism sa adopte un stil de viata care ne sprijina toate obiectivele, avand si urmatoarele beneficii:

  1.  Exercitiile fizice sporesc nivelul de serotonina – hormonul fericirii – precum si de dopamina si alti hormoni raspunzatori de starea noastra de spirit.
  2.  Ajuta la pierderea kilogramelor in plus si mentinerea greutatii normale.
  3.  Reduce substantial semnele imbatranirii pentru a arata si a ne simti mai tinere.
  4.  Intareste si creste masa musculara astfel incat sa nu atarne pielea.
  5.  Imbunatateste mobilitatea articulatiilor.
  6.  Creste densitatea oaselor.
  7.  Reduce riscul de imbolnavire.
  8.  Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, impiedicandu-l sa creasca.

Facand exercitii fizice in mod regulat si cu o alimentatie echilibrata, starea noastra de spirit se va imbunatati cosiderabil. Ne vom simti mai tinere, mai energice si mai fericite.

In consecinta, vom avea o imagine mai buna despre noi insene, iar viata noastra, in ansamlu, devine mai buna si mai frumoasa.


elena trifanArticol scris de Elena Trifan
Kinetoterapeut & Antrenor Personal

ABOUT THE AUTHOR

Centrul Salus

Leave A Comment