Beneficiile pilatesului cu benzi elastice

Pe langa beneficiile pe care le are de sine statator, pilatesul, adaugarea benzilor in cadrul aceluiasi antrenament fac ca muschiul sa fie solicitat suplimentar astfel incat tonifierea sa apara instantaneu. Benzile elastice tin si ele pasul cu vremurile, facand subtil trecerea de la aparate masive de sport si greutati mari, la echipamente mici si usoare, poate chiar mai eficiente si mai apropiate de cerintele corpurilor noastre anchilozate si imobile de la  joburile sedentare.

Avantajele folosirii benzilor elastice in cadrul antrenamentelor tale, sunt multiple. Primul și cel mai evident avantaj este ca nu iti incarca greutatea corporala si nu iti solicita in plus articulatiile, comparativ cu orice alt tip de greutati. Există, de asemenea, un avantaj mecanic în folosirea benzilor elastice si anume faptul ca rezistența este menținută în fiecare parte a mișcării, chiar daca se misca doar o parte a corpului tau. De exemplu, daca faci exercitii doar cu un brat, celalalt se va incorda si el pentru a opune rezistenta si pentru a tine banda pe loc. Fiecare muschi a segmentului care se misca are rezistență, toti muschii sunt active si se incordeaza, fiecare fibra musculara este solicitata, de la insertii la insertii rezultând o mai bună intensitate a mișcării și o stimulare mai completă.

Cine poate face pilates cu benzile elastice?

Pilatesul cu benzi elastice este accesibil tuturor persoanelor deoarece exista benzi adecvate fiecarei forme fizice. Adica exista benzi pentru oricine, indiferent de cat de pregatit sau nepregatit este! Antrenamentul cu benzile elastice pare usor, insa daca adaptezi corect modelul benzii la capacitatea ta de effort si daca intinzi banda fara menajare cu atat iti trebuie o forta mai mare sa continui miscarea. La inceputul exercitiului iti va fi foarte usor insa dupa 8- 10 repetari, efortul crescand progresiv, vei simti nevoia sa te opresti.

Cum decurge ora de pilates cu benzile elastice?

2Fiecare ora de Pilates este diferita. Inainte de inceperea clasei, instructorul analizeaza starea de spirit a fiecarui participant astfel incat primele exercitii, sa ajute pe toata lumea sa intre in atmosfera, din punct de vedere psihic.  In cadrul orei de pilates cu benzile elastice facute in cadrul centrului Salus, folosim exercitii dinamice, care te solicita putin din punct de vedere aerob pentru a-ti activa si pune in functiune toate sistemele. Dupa acestea, urmeaza exercitiile statice  care au ca scop cresterea rezistentei si a fortei musculare.

Care este frecventa recomandata?

Instructorii nostri fac recomandarile, in ceea ce priveste frecventa la orele de pilates cu benzile elastice, in functie de obiectivul fiecarei persoane. Astfel ca, pentru a-ti mentine pe linia de plutire sanatatea articulara si tonusul musculaar, specialistii nostri recomanda ca aceste sedinte sa se faca de 2 ori pe saptamana. Insa pentru cei care doresc sa-si creasca tonusul muscular si sa-si imbunatateasca postura, recomandam o frecventa de 3-4 ori pe saptamana la oricare clasa de pilates.

Pret/ sedinta: 40 lei

Pret/ 8 sedinte: 160 lei