Programe pentru Sportivi – Terapie pentru Performanta

        Pentru muschii incordati la maxim, pentru psihicul care te ajuta sa-ti depasesti limitele, pentru cei care dau mereu peste 100%. Centrul Salus vine in intampinarea celor care fac sport – nu gluma! – cu un program complet de recuperare sportiva, unic in Bucuresti. Il numim Terapie pentru Performanta si intram pe terenul durerilor musculare cu o echipa de terapeuti cu experienta. Suntem alaturi de tine pentru a invinge orice disconfort cauzat de efortul intens cu ajutorul echipamentelor de ultima generatie si a produselor de cea mai buna calitate.

Ce inseamna Terapie pentru Performanta la Centrul Salus?

 Criosauna recuperare sportiva

       Desi o noutate pentru Romania, Crisauna sau terapia prin frig este folosita de mult timp de cluburi sportive renumite in toata lumea.  In Criosauna, corpul este expus la temperaturi extem de scazute, mai putin de minus 100 de grade Celsius, pentru cateva minute. Reactia organismului este una puternica: se petrece aproape instant si activeaza sistemul imunitar, circulatia si chiar si sistemul endocrin. In timpul sedintei de Criosauna, organismul secreta o cantitate enorma de substante nutritive si le foloseste pentru recuperarea totala a tesuturilor.

     Rezultatele sunt incredibile si au aplicatii atat in medicina cat si in remodelarea corporala. In cazul sportivilor de performanta si a problemelor cu care se confrunta acestia, beneficiile Criosaunei sunt:

        Pregatirea si stimularea conditiei fizice si pshice pentru evenimente sportive importante

 -Cresterea rezistentei pentru activitate intensa si constanta

-Recuperarea dupa efort serios, inclusiv in cazul traumatismelor acute sau cronice

-Ca tratament pentru contuzii musculare, luxatii, rupturi de ligamente sau traumatisme de suprasolicitare

-Dupa interventii chirurgicale de reconstructie (osoase, musculare sau tendinoase)

-Scaderea in greutate: in timpul unei sedinte se ard aproximatix 200 kcal, dar dupa, in jur de 1000 datorita metabolismului accelerat.

Stretching pentru recuperare sportiva

     Pentru cei obisnuiti cu antrenamentele intense, stretching-ul este o necesitate. Se recomanda, desigur, atat inainte cat si dupa fiecare sesiune de efort. Dar in cazul programului de Terapie pentru Performanta, ne referim la sedinte de stretching diferite de ceea ce face in mod obisnuit orice sportiv. De ce sunt aceste sedinte de stretching diferite? Intrucat, in cadrul acestora se combina mai multe tipuri de stretching: balistic,izometric,activ si pasiv.

 Desigur, miscarile si durata lor sunt adaptate la nevoile fiecaruia. Un jucator de fotbal va avea o sesiune de stretching complet diferita de cea a unui inotator, insa ambii vor avea parte de rabdarea si experienta terapeutilor de la Centrul Salus. O sedinta de stretching dureaza 30 de minute. 

Masaj sportiv pentru recuperare sportiva

       Daca masajul inseamna prin definitie relaxare, putem sa definim Masajul Sportiv ca relaxare de performanta! Metoda pune accent pe prevenirea si tratarea traumatismelor si contracturilor la nivelul muschilor, tendoanelor, articulatiilor si ligamentelor.

        Programul Terapie pentru Performanta include nu unul, ci patru tipuri de Masaj Sportiv, adaptate pentru diferitele nevoi ale sportivilor:

-Masaj de Reabilitare: se recomanda dupa sesiuni de efort grele, cand trebuie sa te refaci repede pentru un eveniment sau alta ocazie. Se recomanda la maxim 2 ore dupa efort pentru a relaxa complet si a reduce oboseala.

-Masajul Tonic: se aplica pentru a-i permite sportivului sa se antreneze mai intens, cu riscuri mai mici de accidentare;

-Masajul de Stimulare: se recomanda inainte de un antrenament greu sau inainte de o competitie si pune accentul pe muschii cei mai solicitati de sportul respectiv. Masajul sportiv dureaza 45 de minute.`

Cand ai nevoie de recuperare sportiva?

  Cand activitatea fizica este mai mult decat un hobby si:

-Faci efort intens aproape in fiecare zi

 -Ai nevoie sa-ti mentii conditia fizica la un nivel constant ridicat

-Simti oboseala ce se acumuleaza in corp si pare sa ramana acolo orice ai face

-Ai antrenamente lungi si solicitante care se lasa cu febra musculara, uneori chiar si cu leziuni usoare

-Iti e greu sa te motivezi si pare ca atins un prag fizic si emotional

-Te pregatesti pentru un eveniment sportiv important

Ce includ programele de recuperare sportiva?

REFACERE & MOBILITATE – include: Criosauna (140 lei/sed) + Stretching (30 minute- 90 lei/sed)

 Oferta Pachet:         5 sedinte… 940 lei

                                    10 sedinte…1420 lei

 REFACERE & DETENSIONARE – include: Criosauna+ Masaj (25 min)

    Oferta pachet:        5 sedinte…1040 lei

                                      10 sedinte…1760 lei

 REFACERE &  RECUPERARE – include: Criosauna + Stretching(30min)+ Masaj(25 min)

   Oferta pachet:         5 sedinte…1390 lei

                                      10 sedinte…2300 lei

 Criosauna

10 sed /880 lei

-20 sed /1690 lei

CONTACT

CALEA SERBAN VODA, 217 C, SECTOR 4, BUCURESTI
TELEFON: 0730367620 / 0788375397