Ce este criolipoliza?

Slabire fara bisturiu, slabire la rece

Criolipoliza este o procedura de remodelare corporala non-invaziva care ingheata in totalitate celulele adipoase; ulterior procedurii de criolipoliza, celulele inghetate sunt eliminate gradual din organism. Cel mai important aspect al criolipolizei este acela ca celulele adipoase nu mai revin niciodata, dispar definitiv din corp.

Criolipoliza este extrem de apreciata atat de femei, cat si de barbati, fiind cea mai noua tehnica de remodelare corporala folosita in clinicile europene de profil.

 

Istoria Criolipolizei

Conceptul de temperatura rece impotriva celulelor adipoase a fost observat în anii 1970 in Rusia. Cu trecerea anilor, aceasta descoperire a fost studiata de medicii dermatologi Dieter Manstein si R.Ro Anderson la centrul de medicina Wellman al Massachusetts General Hospital din Boston, SUA. Ei si echipa lor de cercetatori, in anii de teste si cercetari, au adus in final la dezvoltarea aparatului de criolipoliza ca o metodă sigura si neinvaziva de a reduce grasimea in exces de pe zonele nedorite.

Criolipoliza este o solutie naturala si sigura de a pierde in centimetri, distrugand celulele grase din zona dorita in numai 25-60 de minute. Este singurul tratament nechirurgical si neinvaziv care elimina definitiv grasimile in exces prin inghetarea celulelor adipoase. Este o procedura medicala prin care grasimea si celulele adipoase sunt inghetate și eliminate. Asadar, daca vrei sa slabesti natural, sanatos, fara efort si durere, acest tratament este solutia sigura de care ai nevoie pentru a-ti recapata supletea, tineretea, frumusetea si starea de bine.

Este important sa stii ca e nevoie sa ai un plus de minim 2,5 cm de grasime pentru a putea face tratamentul. Altfel, nu poti face Criolipoliza, insa te incadrezi pentru alte metode de remodelare corporala pe care le poti vedea prin cick aici.

Ce se intampla in timpul tratamentului prin criolipoliza?

Criolipoliza presupune folosirea a doua dispozitive de dimensiuni mici sau mari, in functie de zona tratata. Pe zona tratata se aplica o membrana cu un gel special cu rol de protectie a pielii, apoi sunt aplicate dispozitivele si se porneste aparatul. Zona de grasime este prinsa in interiorul dispozitivelor, unde ramane pana la sfarsitul tratamentului.

Dupa cateva miunte, se simte o senzatie de rece. Este o reactie normala a corpului, insa dupa alte cateva minute se va diminua complet. Ulterior,  zona devine aproape amortita. Dupa terminarea tratamentului, se indeparteaza dispozitivele, iar zona respectiva va fi masata foarte usor pentru cateva minute pentru activarea circulația sangelui si limfei. Este posibil ca pe zona lucrata sa se simta o usoara durere la atingere; de asemenea e posibil sa fie rosie sau alba. Insa toate aceste simptome sunt temporare.

Numar de sedinte de criolipoliza & durata & rezultate criolipoliza:

Pe o singură zona pot fi aplicate maximum 3-4 sedinte a cate 25-60 de minute, in functie de fiecare persoana, la un interval de minimum 3-4 saptamani.

Terapia cu criolipoliza iti poate asigura pierderea a 6-9 cm in circumferinta.

In cadrul Centrului Salus, procedura de Criolipoliza este efectuata de specialisti in domeniu, cu practica, experienta si studii in remodelare corporala si terapii. Alege sa lucrezi cu profesionisti atunci cand pui in discutie corpul si sanatatea ta!

Ce se intampla cu grasimea?

Asadar, am stabilit ca procedura prin criolipoliza ingheata celulele adipoase, aducandu-le pana la -9 grade Celsius. Ce se intampla mai departe? Este o intrebare excelenta si naturala. La contactul cu temperaturile reci, celulele grase se cristalizeaza.  Intr-o luna, aceste celule adipoase mor, ceea ce stimuleaza sistemul imunitar sa trimita enzime care sa dezmembreze aceste celule, astfel incat sa poata fi eliminate in siguranta de catre organism. Ceea ce este important de stiut este ca, odata distruse, celulele adipoase nu se mai refac.

Cand apar rezultatele?

Rezultate nu sunt imediate. Corpul are nevoie de timp pentru a elimina celule cristializate – asa cum mentionam mai devreme – prin stimuarea sistemului imunitar sa trimita enzime.

La cateva saptamani dupa tratament vei observa imbunatatiri semnificative, intrucat se va reduce stratul de grasime si vei avea un aspect mai subtire. In general, o singura sedinta este suficienta pentru a avea rezultate, cu mentiunea ca e bine sa ai asteptari realiste. Majoritatea pacientilor vad o reducere a grasimii de 20-30%, ceea ce este extrem de vizibil.

Pot aparea efecte negative in timpul tratamentului?

Cel mai comune efecte secundare sunt inrosirea, umflarea si tumefierea zonei (efecte care dispar in 1-2 saptamani). Este posibil sa experimentezi si sensibilitate in zona respectiva, dar este, de asemenea, temporara. Conform studiilor prezentate FDA-ului, criolipoliza nu produce daune muschilor, temperatura scazuta localizand doar celulele adipoase.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca procedura prin criolipoliza nu este o optiune pentru indepartarea grasimii din zonele fetei. Desi aparatele de criolipoliza au primit avizul de la FDA, exista riscuri de care trebuie sa tii cont, la fel ca in cazul oricarei alte proceduri de remodelare corporala.

Pret si durata Criolipoliza:

CRIOLIPOLIZA

1 zona2 zone3 zone4 zoneDURATA/ zona
1 sedinta550 lei990 lei1250 lei1560 lei25-60 min.
Iti oferim si o serie bogata de oferte speciale.