„SCUZITA”, inamicul sanatatii noastre

22
Ian 2017

,,Sanatatea e mai buna decat toate bogatiile !‘’

Din vremuri stravechi si pana astazi, stim cu totii ca un om bogat care  se imbolnaveste si sufera de o maladie cumplita nu poate fi fericit daca zace intr-un pat de aur si este servit de multe slugi.

Eu cred ca nu-i  totul sa traiesti, ci sa fii sanatos. De asemenea sustin ca sanatatea nu consta doar intru-un bol de salata si multa apa cu lamaie! Miscarea, activitatea fizica , alimentatia sanatoasa si odihna sunt mijloace  la indemana tuturor, pentru  a ne pastra sanatatea si a lupta impotriva kilogramelor in plus.

Primul pas al fiecaruia dintre noi ar fi sa ne vindecam  de ,,SCUZITA’’!

Multi  invocam lipsa timpului, faptul ca suntem pofticiosi (despre acest lucru voi scrie un alt articol), spunem despre mancarea sanatoasa ca nu este gustasa, ori ca nu stim sau nu vrem sa gatim,  ori “mananc sa imi controlez emotiile” sau spunem ca a manca sanatos este prea scump. Total gresit!  Dorinta de schimbare in bine pentru sanatatea noastra este cea mai importanta iar ea  vine din interior.  Asa cum nimeni nu-i poate interzice unui fumator sa nu mai fumeze, la fel , nu poti obliga o persoana supraponderala sa manance sanatos. Repet totul vine din interior, schimbarea depinde de noi si de motivatia noastra.

Din experienta , lupta cu kilogramele in plus nu inseamna:  diete stricte (luni, marti, miercuri, etc, 100g, 200g, etc) fara carbohidrati sau grasimi, inlocuirea alimentelor uzuale cu care am crescut si trait pana acum cu cele exotice care au cel putin o saptamana pana ajung la noi in farfurie si asa mai departe. Sustin moderatia si variatia alimentelor si cel mai important:

     Cat mancam?

     Cand  mancam?

     Cum mancam?

     La toate aceste intrebari veti avea raspunsurile aici pe blogul nostru!

ABOUT THE AUTHOR

Centrul Salus