Ce sunt toxinele?

Conform DEX: TOXÍNĂ, toxine, s. f. 1. Substanță organică (mai frecvent proteică) cu acțiune toxică, produsă de organisme vegetale sau animale. 2. Substanță care îngreuiază sau împiedică flotația minereurilor. – Din fr. toxine.

Transpus pe intelesul tuturor, cele enumerate mai sus inseamna ca toxinele sunt acele substante care afecteaza buna functionare a organismului impiedicand mineralele sa-si faca treaba.

Detoxifiere – ce inseamna?

Detoxifierea reprezinta acea actiune a corpului prin care ne curatam organismul de substantele daunatoare si cu ajutorul careia restabilim capacitatile de functionare a acestuia. Aceasta detoxifiere se realizeaza cu ajutorul ceaiurilor, alimentatiei, aromaterapiei, sportului si al tratamentelor corporale de detoxifiere. Scopul principal este de a da corpului un impuls sa se „vindece” singur si, prin aceste metode, sa-si restabileasca capacitatile sale de autovindecare.

Tratamente de detoxifiere recomandate:

Din experienta terapeutilor Salus, cele mai bune proceduri detoxifiante sunt impachetarile, reflexoterapia, drenajul limfatic si, evident, sportul.

Impachetari pentru detoxifiere disponibile la Centrul Salus:

  • Impachetari pentru detoxifiere cu alge – are la baza efectele detoxifiante ale oligoelementelor, sarurilor minerale si proteinelor pe care le contin aceste alge. Se obtine în acest fel stimularea circulatiei sangvine si a procesului de transpiratie, declansand procesul de lipoliza la nivelul epidermei. Odata cu eliminarea toxinelor, pielea hidratata ramane mult mai catifelata.
  • Impachetari pentru detoxifiere cu ceai verde – polifenolii, cei mai puternici antioxidanti, dar si teofilina, continuti in frunza de ceai verde, sunt aliatii cei mai eficace pentru eliminarea toxinelor si a apei.
  • Impachetari pentru detoxifiere cu cafea – are la baza efectul cafeinei asupra epidermei. Aceasta are rolul de a dilata vasele sangvine crescand viteza si volumul fluxului de sange, prevenindu-se astfel retentia rezidurilor si a apei in organism.

Temperatura din termocuverta va fi atent corelata cu tipul de terapie ales, dar mai ales cu gradul de suportabilitate a persoanei.

La aceste impachetari se poate apela ca la terapii de sine statatoare sau in combinatie cu drenajul limfatic, masajul anticelulitic sau alta procedura de care tesutul dumneavoastra are nevoie.

Va recomandam sa efectuati aceste impachetari in cure a cate 10 sedinte  (2 sedinte/ saptamana).

Durata unei sedinte este de 50 minute.