Masaj anticelulitic cu ventuze
Tratamentul anticelulitic cu ventuze este o tehnică de masaj inițiată de chinezi, care folosesc o ventuzele in loc de degete pentru a stimula fluxul de sange, creand mai mult oxigen in tesut si eliminand toate toxinele depozitate – toate cu scopul de a reduce celulita si aspectul de coaja de portocala.
Masajul cu ventuze este, în esență, inversul terapiei tipice de masaj: in loc să exercite presiune asupra diferitelor puncte ale corpului pentru tratare, relaxare, decontracturare, folosește aspirația pentru a trage in sus pielea, țesuturile și mușchii.
Masaj anticelulitic cu ventuze: Beneficii si avantaje
Avand efect de vaccum aceasta terapie are efect in profunzime, efectelele acesteia cuprinzand:
- Slăbirea aderențelor și nodurilor eliminand aspectul de coaja de portocala
- Drenarea limfei stagnante
- Promovarea fluxului de sânge către mușchi și țesuturi și eliminarea stazei
- Deschiderea blocajelor ganglionilor limfatici și facilitarea fluxului limfatic
- Furnizarea de oxigen și nutrienți în celule avand ca rezultat regenerarea tesutului dandu-i acestuia un aspect de stralucire si intinerire a pielii.
- Înmuierea mușchilor strânși
- Ridicarea țesuturilor de legătură
- Eliberarea și scurgerea exceselor de fluide și toxine cum ar fi acidul lactic din țesuturi și celule
- Efectuați inflamații de la țesuturile adânci până la suprafața pielii, astfel încât să se poată vindeca
- Stimularea și ulterior calmarea sistemului nervos periferic
- Eliminarea congestiei cronice
Cum se face acest masaj anticelulitic cu ventuze ?
Inainte de inceperea tratamentului este obligatoriu o diagnoza completa a stadiului de celulita si care sunt zonele afectate pentru a stabili cu exactitate schema de tratament adecvat.
In prealabil pielea trebuie intai unsa cu crema anticelulitica sau ulei anticelulitic si incalzita cu manevre manuale pentru ca ventuza sa poata fi aplicata si manevrata fara a crea discomfort. Apoi terapeutul, strange ventuza in mana si o aplica pe piele eliberand-o creand efect de vacuum. Astfel in ventuza se strange un pliu de tesut mai mare sau mai mic, care prin manevre specifice de glisare si tragere se efectueaza masajul anticelulitic. Timpul dedicat fiecarei zone este intre 5 si 10 minute in functie de gradul celulitei si tipul tesutului.
Masajul poate fi dureros. În acest caz, se reduce pliul de piele (zona de aspirație) prin aspirarea unei cantitati mai mici de tesut si reducerea timpul de masaj. Atunci când masajul devine mai puțin dureros (după 4-5 sesiuni), se poate aspira un pliu mai mare de tesut și, de asemenea, se creste treptat timpul de masaj.
Recomandari:
La o frecvență de 3-4 sedinte pe saptamana, rezultatele inițiale apar după 2-3 săptămâni. Odată ce rezultatele sunt obținute, un singur masaj săptămânal este suficient pentru a menține rezultatele. Pentru oferta intra aici: http://www.centrulsalus.ro/remodelare-corporala/masaj-anticelulitic/masaj-cu-ventuze/
Cand nu puteti beneficia de masaj anticelulitic cu ventuze?
- Dacă aveți tumori maligne sau benigne.
- Dacă aveți vene varicoase în zona tratată.
- Dacă aveți boli dermatologice, leziuni ale pielii, leziuni, arsuri.
- Dacă aveți reacții alergice, eczemă, inclusiv eczemă de contact.
- Dacă aveți un număr mare de alunite pe zona de lucru.
- Nu se aplica pe abdomen la persoanele insarcinae.
- Nu se aplica pe zonele de injectare dacă aveți diabet zaharat dependent de insulină.
- Nu se aplica după expunere la UV sau la soare.
Vă reamintim că pierderea celulitei implică utilizarea masajului cu ventuze combinat cu o dietă echilibrată și un exercițiu fizic adaptat.