Masajul cu pietre vulcanice? Cu ce te ajuta? Ce trebuie sa stii despre el?

 De unde vine masajul cu pietre vulcanice?

De origine amerindiana și hawaiana, terapia de masaj cu pietre vulcanice se utilizează cu pietre de bazalt, veritabile pietre vulcanice, foarte netede care, datorita conținutului ridicat de fier, păstrează căldura acumulata timp de până la 45 de minute.

Aceste pietre odată încălzite si aplicate pe corp oferă un sentiment de bunăstare, avand totodata și diferite virtuți terapeutice.

Studiile arată că un masaj cu pietre calde poate fi o metoda eficienta si imediata de reducere a stresului și anxietatii, de a induce starea de relaxare și de ușurare a durerilor și tensiunilor musculare.

Cum se aplica acest masaj cu pietre vulcanice?

Pentru a le încălzi, pietrele vulcanice sunt introduce intr-un recipient special cu termostat unde temperatura poate fi reglata între 50 și 65 de grade, in functie de sensibilitatea clientului si scopul masajului. Pietrele fierbinți sunt apoi plasate pe punctele sensibile sau chiar dureroase ale corpului, cum ar fi abdomenul, spatele, mâinile, picioarele și fruntea. Căldura radiază in tot corpul și permite o relaxare completa si profunda.

Inceputul sedintei debuteaza prin aplicarea de catre terapeut a unui ulei esențial relaxant pe spatele pacientului. Această parte a corpului este masată mai intai manual, apoi cu pietrele încălzite anterior. De-a lungul sedintei, pietrele fierbinți vor fi folosite pentru a masa și frământa anumite zone ale corpului.

Pe ce zone se poate face masaj cu pietre vulcanice?

  •  De-a lungul coloanei vertebrale
  • pe abdomen
  • pe piept
  • pe fața
  • pe brate, antebrate si palme
  • pe coapse, gambe si talpi

După efectuarea masajului, terapeutul plaseaza pietrele fierbinți pe diferite parti ale corpului: coloană vertebrală, în palmele mâinilor și între degete. Sub efectul căldurii, aceste puncte de energie sunt stimulate și eliberate.

Durata unei sedinte de masaj cu pietre vulcanice

Sedinta de masaj cu pietre vulcanice dureaza intre 50 si 90 de minute, in functie de zonele si scopul aplicarii acestuia.

Beneficiile și virtuțile terapeutice ale acestui masaj cu pietre vulcanice

Toate masajele se încadrează, în general, sub umbrela terapiilor alternative. Ele au devenit o terapie complementară foarte populara pentru tratarea multor afectiuni. Beneficiile masajului cu pietre fierbinți sunt multe. Acest masaj vă permite să eliberați, să detoxifiați organismul și să îmbunătățiți circulația sângelui. Mai multe boli și dureri sunt, de asemenea, tratate datorită acestei tehnici de masaj, incluzând artrita, fibromialgia, insomnia, durerile musculare si afecțiunile legate de stres.

Avantaje ale unui masaj cu pietre vulcanice:

Ajută la eliminarea tensiunii și a durerii musculare

tensiune

Căldura a fost folosită de mult timp pentru a elibera tensiunea și a ameliora durerea musculară. Aceasta ajută la creșterea fluxului sanguin în zona afectată. De asemenea, poate reduce spasmele musculare și poate crește flexibilitatea articulara și amplitudinea mișcării.

Reduce stresul și anxietatea

Poziția Asociației Americane de Terapie prin Masaj este că „terapia prin masaj poate fi eficientă pentru ameliorarea stresului”. Cercetarea sprijină opinia lor. Un studiu din 2001 a arătat că un masaj de zece minute a îmbunătățit răspunsurile cardiovasculare, cum ar fi volumul accidentelor vasculare cerebrale. Un studiu din 1997 a constatat că masajele de 15 minute pe scaun la locul de muncă au redus în mod semnificativ stresul, comparativ cu o pauză de 15 minute fără masaj.

Un studiu din 2015 a constatat că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală colorectală abdominală au avut mai puțină durere, tensiune și anxietate după ce au primit masaj postoperator.

O revizuire din literatura din 2006 a relevat că masajul poate fi o alternativă la pastilele de somn la adulții cu insomnie. Studiul a aratat ca masajul spatelui a ajutat la relaxare si somn. Un studiu din 2001 a arătat că sugarii cu probleme de somn care au primit un masaj de 15 minute de la părinții lor au mers să doarmă mai repede. Ei au fost, de asemenea, mai atenți, mai activi și mai pozitivi la trezire.

Daca fac masaj cu pietre vulcanice, pot ajuta in ameliorarea simptomelor bolilor autoimune?

Masajul cu pietre vulcanice poate ameliora afecțiunile dureroase, cum ar fi fibromialgia. Fibromialgia este o afecțiune caracterizata prin dureri cronice în tot corpul, oboseală si tulburări de somn. Potrivit unui studiu din 2002, persoanele cu fibromialgie care au primit un masaj cu pietre calde de 30 de minute au dormit mai mult, au avut mai putine puncte trigger active si au avut un nivel mai scazut in sange de substanta P (substanta implicata in transmiterea semnalelor dureroase) decat persoanele cu aceeasi afectiune care au primit masaj de relaxare. Sunt necesare mai multe cercetări, totuși, înainte ca masajul cu pietre vulcanice să devină un tratament standard al fibromialgiei.

Un studiu din 2013 a constatat că persoanele cu artrită reumatoidă pot beneficia cu success de masaj cu pietre calde, deoarece s-a constatat ca durerea a scazut simtitor iar amplitudinea de miscare a crescut doar dupa o luna de terapie cu masaj cu pietre vulcanice

Ajuta la ameliorarea simptomelor cancerului

Un studiu amplu, de trei ani, publicat în Journal of Pain and Symptom Management, a examinat modul în care masajul a diminuat durerea, oboseala, stresul și anxietatea, greața și depresia la 1290 de persoane cu cancer. Studiul a arătat ca masajul, în special masajul suedez, a ameliorat simptomele cancerului, chiar și la cei cu simptome substanțiale. Cercetătorii consideră că utilizarea reconfortantă a atingerii umane a jucat un rol important in acest sens.

Daca fac masaj cu pietre vulvanice, pot stimula imunitatea?

Masajul cu piatre vulcanice poate aduce imbunatatirii sistemului imunitar. Potrivit unui studiu efectuat in 2010, o singură sedinta de masaj cu piere calde a avut un impact pozitiv și imediat asupra imunității. Probele de sânge prelevate înainte și după masaj au arătat o scădere a argininei si vasopresinei, un hormon care ajută la reglarea tensiunii arteriale și a retenției de apă din organism

Contraindicatiile masajului cu pietre calde

Desi beneficiile masajului terapeutic cu pietre calde sunt multiple, nu toată lumea se poate bucura de acesta. Există contraindicații de care trebuie sa tinem cont atat noi ca terapeuti cat si clientii care trebuie sa declare afectiunile de care sufera. Persoanele cu diabet. varice, tulburari respiratorii si cardiovasculare avansate precum si cei care prezinta infectii cutanate ar trebui să evite acest tip de masaj. Acest lucru este valabil și pentru femeile însărcinate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button