Afla tot ce trebuie sa stii despre masajul anticelulitic
Pentru toate esarfele purtate peste costumul de baie, pentru toate fustele lungi sub care ne-am ascuns si pentru toti pantalonii albi pe care nu i-am purtat niciodata… e momentul sa incepem lupta impotriva celulitei cu masajul anticelulitic!
Ne inarmam cu rabdare, sticle intregi de apa si abonamente la masaj anticelulitic. Dar inainte sa plecam la lupta, hai sa vorbim un pic despre ce si cum se poate face pentru a scapa de “minunea” care ne afecteaza pielea.
Unde apare celulita si ce poate face masajul anticelulitic ?
Celulita apare de multe ori si pe coapse bine intretinute, dar, in general, are mai mult “succes” daca ai un stil de viata mai delasator sau pur si simplu mult stres. Bauturile carbogazoase, dulciurile si lipsa activitatii fizice o incurajeaza sa se instaleze bine mersi pe picioare, fese, brate si abdomen. Adica exact zonele predispuse la acumulare de tesut adipos.
Cate tipuri de celulita exista?
Exista 4 tipuri de celulita, mai exact 4 stadii, in functie de cat de avansata este problema: de la celulita usoara care nu se observa cu ochiul liber (o vezi doar daca strangi usor pielea intre degete), pana la celulita grava, cu noduli vizibili si deformari severe de circulatie limfo-sangvina.
Nu te speria, o putem invinge! Centrul Salus este alaturi de tine in misiunea de a-ti recapata pielea frumoasa si increderea in tine.
Celulita afecteaza aproape toate femeile dupa pubertate, deci nu mergi singura la lupta. Problema fiind de asa amploare, s-a dezvoltat o intreaga industrie in jurul celulitei, mai exact in jurul femeilor care o urasc din tot sufletul si ar face orice sa scape de ea.
Sigur ai auzit, poate chiar cumparat, creme sau alte cosmetice anticelulitice. Acestea sunt mai mult sau mai putin eficiente in functie de calitatea lor, dar nu vor avea un efect vizibil daca nu sunt aplicate cu un masaj corespunzator, mai exact masajul anticelulitic.
Ce este masajul anticelulitic?
Una dintre cele mai vechi si eficiente tehnici impotriva “cojii de portocala”, masajul anticelulitic este cu adevarat eficient abia atunci cand este aplicat de catre un terapeut bine pregatit. Miscarile bine executate si presiunea corect depusa pe zonele afectate actioneaza asupra celulelor adipoase (adipocite), ajutandu-le sa se desprinda de tesuturi si sa se reabsoarba uniform. Aici ajuta si o lotiune anticelulitica de buna calitate: rolul ei este sa stimuleze circulatia periferica, crescand temperatura locala si accelerand topirea grasimii.
Care sunt beneficiile masajului anticelulitic?
Actioneaza direct asupra pielii, deci ii stimuleaza supletea, elasticitatea si activeaza circulatia sangelui la nivelul straturilor superficiale ale pielii. Iar in procesul de eliminare a celulitei se elimina si cantitati importante de toxine din organism.
Lasand la o parte aspectul estetic, celulita este o inflamatie a tesutului gras, deci masajul este practicat ca o terapie impotriva acestei afectiuni. Pe masura ce inflamatia este diminuata, se observa cu ochiul liber cum scade volumul corpului: atunci cand pungile de grasime sunt distruse si imprastiate in timpul masajului, mai pierdem si din centimetri de pe coapse.
In cat timp se vad rezultatele dupa masajul anticelulitic profesionist?
Masajul anticelulitic este cel mai eficient, insa presupune un regim sustiunut, cel putin in prima faza de terapie.
Se recomanda initial un set de 12 sedinte, facute de 3 ori pe saptamana. Dupa o luna, rezultatele sunt clar vizibile: minus 3-4 cm din circumferinta soldurilor, abdomenului si coapselor, celulita la nivelul intregului corp fiind redusa cu aproximativ 30%.
Dupa aceasta prima faza, terapeutii de la Centrul Salus recomanda 2 sedinte pe saptamana pana la indeplinirea obiectivului.
Rezultatele pot fi si mai spectaculoase daca ajutam terapia prin masaj anticelulitic cu un regim alimentar organizat si ceva miscare. Dupa fiecare sedinta, terapeutii nostri recomanda sa beti multe lichide (bineinteles nu corbogazoase, apa sau ceai!) pentru a continua detoxifierea inceputa in timpul sedintei.
Cui se adreseaza masajul anticelulitic?
Oricui vrea sa arate bine la plaja sau pe strada sau acasa… oricui vrea sa se simta din nou bine in pielea sa, la propriu si la figurat. Pentru ca celulita afecteaza tesutul adipos, dar mai ales increderea in sine si cheful de iesit in lume. Cum spuneam, celulita nu este de neinvins. In momentul in care incepi sa-ti iubesti corpul si sa ai grija de el, gasim solutii pentru orice!
Un lucru trebuie sa ai in vedere: masajul anticelulitic nu este unul de relaxare. Este un masaj energic, cu manevre profunde care pot fi un pic dureroase. Pe scurt, este intens, dar nu trebuie sa-ti faci griji pentru vanatai sau alte efecte neplacute. Iar terapeutii de la Centrul Salus stiu foarte bine cum sa combine manevrele puternice cu cele de calmare pentru ca, la sfarsit, sa ramai cu o experienta placuta.
Care sunt contraindicatiile masajului anticelulitic?
Exista o serie de situatii/conditii in care nu este indicat sa mergi la o sedinta de masaj anticelulitic:
- Trimestrele 2 si 3 de sarcina
- Varicele
- Osteoporoza
- Primele zile de menstruatie
- Tumorile maligne
Tipuri de masaj anticelulitic la Centrul Salus
Terapeutii de la Centrul Salus sunt specializati in 4 tipuri de masaj anticelulitic. Iti povestim cate putin despre tehnicile aplicate in fiecare:
- MASAJUL CU BAMBUS: Un masaj profund, inspirat din cultura asiatica, unde bambusul simbolizeaza bunastarea si sanatatea. Betele de bambus, flexibile, dar ferme, sunt un accesoriu perfect in mana terapeutului: il ajuta sa execute niste miscari energice si profunde, care activeaza circulatia in mod natural. Masajul anticelulitic cu bambus este foarte eficient si lucreaza atat la elasticitatea pielii, cat si la tonifierea musculaturii.
- MASAJUL CU VENTUZE: O tehnica de masaj traditional chinezeasca ce stimuleaza fluxul de sange in tesut si eliminarea toxinelor depozitate in acesta. In loc sa exercite presiune asupra zonelor afectate, masajul cu ventuze foloseste aspiratia pentru a trage in sus pielea si tesutul, pana la muschi. Astfel se dreneaza limfa stagnata, se sparg blocajele ganglionilor limfatici si se faciliteaza circulatia. Rezultatul este reducerea vizibila a aspectului de coaja de portocala.
- MASAJUL CU MIERE: Un tratament antic pentru piele sanatoasa, mierea hraneste pielea, o curata de celulele moarte si ii prelungeste tineretea. Acest tip de masaj este apreciat pentru efectele sale de regenerare si detoxifiere. Actioneaza asupra celulitei imbunatatind circulatia celulara a sangelui si a limfei si ajuta la restabilirea tonusului muscular, lasand pielea hidratata si elastica. La Centrul Salus folosim miere naturala poliflora sau de salcam in care putem adauga uleiuri aromatice pentru si mai mult rasfat.
- MASAJ PROFESIONAL BIO NATURYS: Tehnica terapeutilor de la Centrul Salus poate fi sustinuta numai de produse de calitate dovedita. Tocmai de aceea am ales Naturys, un brand italian cu peste 40 de ani experienta in cosmetica profesionala. Produsele bio, 100% naturale sporesc eficienta masajului anticelulitic si ne ajuta sa oferim clientilor nostri toata increderea.
Toate suna interesant, nu-i asa? E normal sa-ti fie greu sa alegi, de aceea suntem aici cu sfaturi si recomandari. Scrie-ne pe mail sau pe facebook intrebarile tale despre masajul anticelulitic si primesti diagnoza corporala gratuita.