Drenaj limfatic manual, tot ceea ce trebuie sa știi

Drenaj limfatic manual – Limfa este un lichid extrem de important in organismul uman, deoarece are capacitatea de a circula prin vase si ganglioni limfatici si de a hrani celulele si tesuturile. Fiecare parte a corpului nostru este acoperita de vase limfatice iar intr-un corp sanatos, acestea colecteaza celulele moarte, bacteriile și tot ce inseamna componente nocive. 

Intr-un corp supus stresului, sedentarismului sau statului prea mult pe scaun, circulatia prin vasele limfatice poate sa fie tulburata, ceea ce duce la destul de multe probleme de sanatate.

Din fericire, exista drenajul limfatic manual, care poate fi realizat printr-un masaj special. Tehnica drenajului limfatic manual a fost dezvoltata in secolul al XVII -lea de catre danezul Emil Vodder, un fizioterapeut de renume in perioada respectiva.

Ce este aceasta terapie de  drenaj limfatic manual?

Este un complex de tehnici care faciliteaza eliminarea lichidelor in exces pe care limfa le aduna.

In urma drenajului limfatic se poate obtine o doza foarte mare de relaxare dar si o imbunatatire considerabila a starii de sanatate a persoanelor ce sufera de retentie de apa, circulatie deficitara, oboseala, balonari, insomnii, interventii chirurgicale si multe alte probleme de sanatate.

In general, miscarile folosite in drenajul limfatic sunt lente si confortabile, ceea ce poate transforma orice sedinta de drenaj limfatic intr-o adevarata relaxare si placere.

Care sunt beneficiile pe care le ofera  aceasta terapie de drenaj limfatic manual ?

   Pe langa efectele pozitive avute in cazul afectiunilor medicale amintite mai devreme, drenajul limfatic aduce o multime de beneficii           generale pentru toti cei care il incearca:

  • Stimuleaza circulatia venoasa si limfatica;

  • Detoxifiaza organismul;

  • Ajuta la regenerarea tesuturilor;

  • Imbunatateste sistemul imunitar;

  • Ajuta la eliminarea celulelor moarte

Cui ii este adresat acest masaj de drenaj limfatic manual ?

    În principiu, orice persoana se poate bucura de un astfel de masaj. Cei care au cu adevărat nevoie sunt cei care petrec foarte mult timp pe scaun, in fata calculatorului, sunt supusi unei doze mari de stres sau stiu ca sufera de urmatoarele probleme:

  • Un sistem imunitar scazut. Acelasi drenaj limfatic poate sa intareasca destul de mult sistemul imunitar.

  • Celulita. Este una dintre cele mai comune probleme ale femeilor. Prin drenaj limfatic, metabolismul este accelerat si cantitatea de celulita poate sa fie micsorata. Un beneficiu urias este si faptul ca printr-un astfel de masaj se reduce retentia de apa.

  • Recuperare dupa operatii. In cazul liposuctiilor si abdominoplastiilor este recomandat drenajul limfatic manual. Acesta grabeste destul de mult vindecarea.

  • Anxietate. Drenajul limfatic este una dintre cele mai eficiente solutii prin care e poate scapa de anxietate si depresie. Masajul relaxant poate induce o stare de bine si poate ajuta foarte mult persoanele ajunse in situatii de stres din care cred ca nu pot iesi.

  • Limfedem. Este o problema aparuta dupa operatiile de mastectomie si consta in aparitia unor umflaturi in zona.

Contraindicatii ale terapiei de drenaj limfatic manual :

Da! Aceasta procedura este bine să fie evitata de toți cei care sufera de diabet sau prezinta risc de formare a cheagurilor de sange. Nici cei cu inflamatii, infectii ale pielii, febra sau disfunctii ale rinichilor nu trebuie sa treaca printr-o astfel de procedura.

Concluzii in ceea ce priveste terapia cu drenaj limfatic manual :

Drenajul limfatic este o alegere foarte buna pentru o persoana care vrea sa isi intareasca imunitatea, sa elimine surplusul de apa din tesuturi, sa grabeasca recuperarea in urma unei operatii sau sa scape de celulita, asadar, tot ceea ce ai de facut este sa gasesti un specialist in acest tip de masaj si sa te lasi pe mana lui.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button