Masaj Lomi Lomi- beneficii si cui se adreseaza

 Masaj Lomi lomi – stim ca exista numeroase tipuri de masaj in lume, care mai de care mai interesante. Vom vorbi, insa, despre unul dintre cele mai speciale tipuri: masajul Lomi-Lomi

Ce este masajul Lomi- lomi?

Este o forma de masaj originara din Hawaii, practicata inca din cele mai vechi tipuri de indigenii polinezieni de aici. Spre deosebire de alte tipuri de masaj, Lomi-Lomi creaza o conexiune puternica intre terapeut si client, implicand cateva momente de tacere inainte de a se incepe cu masarea si chiar si o rugaciune.

Ulterior, continua cu  miscari curgatoare si ample, ambele maini ale terapeutului executand masaj in diferite zone ale corpului.

Masajul Lomi-Lomi mai poarta si denumirea de Loving Hands.

Acest masaj a aparut din credinta hawaienilor ca o simpla idee poate sa blocheze circularea energiei in corp, tensionand muschii. Tocmai de aceea, Lomi-Lomi nu este o simpla experienta fizica, fiind o solutie care poate vindeca la nivel mental si sentimental.

De ce se numeste  masaj Lomi- lomi?

Denumirea de Lomi-Lomi nu este intamplatoare. In limba Hawaiana, Lomi inseamna ” a framanta, a freca, a alina – ca labutele unei pisici multumite „. Definitia este cat se poate de corecta, in conditiile in care masajul poate sa fie atat lent, cat si profund si dinamic, iar relaxarea obtinuta de client este completa.

Cui se recomanda acest masaj lomi-lomi?

Nu exista persoana care sa nu se poata bucura de lomi-lomi. Este un masaj perfect pentru orice varsta si orice sex.

In general, persoanele vizate de aceasta tehnica de masaj sunt cele care au frecvent dureri de umeri, ceafa sau spate, se confrunta cu insomnii sau cu depresii. De asemenea, cei care au lipsa de incredere in propria persoana pot sa regaseasca foarte multe avantaje in Lomi-Lomi.

Desi nu exista contraindicatii, este bine ca masajul sa fie facut cu grija la persoanele care sufera de probleme ale pielii sau de cancer. Cei care stiu ca au o problema medicala grava este bine sa consulte medicul inainte de a merge la masaj. In rest, toata lumea se poate bucura de momentele de relaxare oferite de tehnica Hawaiana.

 Masaj Lomi- lomi, beneficii:

Numarul beneficiilor este foarte mare:

  • Relaxeaza muschii. Un astfel de masaj poate sa diminueze tensiunile musculare si sa elimine stresul. Este ideal pentru persoanele care stau foarte multe ore la birou, in fata calculatorului.
  • Relaxeaza mintea. Persoanele ce sufera de stres pot sa scape de el prin masaj. Statisticile arata ca masajul Lomi-Lomi este excelent chiar si pentru cei care sufera de depresie.
  • Ajuta la functionarea corecta a organelor si detoxifiaza organismul. In timpul masajului este stimulata circulatia sangvina, ceea ce creste capacitatea organismului de a elimina toxine;
  • Ofera energie. Dupa o sedinta de masaj, intregul corp este revitalizat. De asemenea, timp de mai multe ore vei simti armonie si echilibru.
  • Elimina durerile de spate, de solduri sau de cap si este ideal pentru persoanele care sufera de insomnii.

Efectele masajului nu sunt doar imediate, continuand o buna perioada dupa ce pleci de pe masa de masaj.

Concluzii:

Masajul Lomi-Lomi este o soluție de relaxare care merita luata in calcul. Cu o istorie de mii de ani si o evolutie continua, a ajuns la nivelul in care poate sa ofere beneficii imediate, atata vreme cat terapeutul este bine pregatit. Tocmai de aceea, merita sa il incerci.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button