De ce as face exercitii Pilates? Afla beneficiile si Contraindicatiile

                                             

Exercitii Pilates / Cand a fost creat acest cumul de exercitii

Joseph Pilates a fost prima persoana care a combinat ideile occidentale si orientale despre sanatate fizica si fitness. El a cercetat si practicat o multime de exercitii fizice, variind de la exercitii romane si grecesti la gimnastica si exercitii de bodybuilding. De asemenea, Joseph Pilates a practicat si discipline orientale  precum yoga, tai chi, artele martiale si meditatia Zen. Ulterior, toate informatiile pe care le-a acumulat practicand toate aceste tipuri de miscare, le-a combinat cu informatiile adunate in urma unui studiu referitor la anatomia si miscarile animalelor si le-a transpus in practica, denumita de el, „contrologie”. 

In jurul anului 1925, Joseph Pilates s-a mutat in America, unde a cunoscut-o pe sotia sa, Clara si si-a deschis primul studio de pilates la New York. Noua lui metoda s-a bucurat de succes inca de la inceput, de avantajele sale bucurandu-se inclusiv faimosii dansatori Martha Graham si George Balanchine, care au descoperit in Pilates cel mai bun mod de a-si vindeca leziunile si de a preveni aparitia lor.  

 Unul dintre marile beneficii ale metodei Pilates este faptul ca tonifiaza musculatura intregului corp. Indiferent de varsta, sex sau conditie fizica, Pilates este grozav cand vine vorba de tonifiere. Daca faci acest antrenament de 2-3 ori pe saptamana, vei avea rezultate vizibile in cel mai scurt timp! Chiar pilates insusi spune: ” in 10 sedinte vei simti diferenta, in 20 de sedinte vei vedea diferenta si in 30 vei avea un alt corp!” Cel mai des intalnit si, totodata, unul dintre cele mai eficiente tipuri de Pilates pentru tonifiere este Mat Pilates (pilates pe saltea) . Pilates Mat implica efectuarea unui set de exercitii pentru intarirea zonei core, a muschilor bratelor, spatelui si ai picioarelor. Alte tipuri de Pilates eficiente in intarirea si dezvoltarea musculaturii sunt Stott Pilates si Reformer Pilates, acestea utilizand aparate si echipamente.

Daca am probleme cu spatele, pot sa fac exercitii Pilates?

 Da, putem face exercitii pilates cand avem probleme cu spatele. De fapt, acesta a fost scopul principal a lui Joseph Pilates, sa creeze o serie de exercitii care antreneaza musculatura profunda a corpului, in special zona de centru, pe care el o numeste Power House. Exercitiile Pilates sunt frecvent recomandate pentru prevenirea si ameliorarea durerilor de spate, deoarece acestea intaresc musculatura, stimuleaza circulatia sangvina, eliminand contracturile si corecteaza postura.

 Daca ai dureri de spate, ar fi bine totusi sa consulti medicul inainte de a participa la sesiunile de Pilates. De asemenea, trebuie sa iei in vedere urmatoarele:

– Daca esti nou la Pilates sau daca spatele tau este foarte fragil, ar fi bine sa incepi prin efectuarea exercitiilor de baza, mai usoare, pentru a nu-ti suprasolicita coloana vertebrala.

– Respira! Respiratia profunda activeaza muschii de baza ai trunchiului.

– Muschii abdominali si ai spatelui se sprijina reciproc. Asadar, ia in calcul efectuarea exercitiilor pentru abdomen daca vrei sa iti intaresti musculatura spatelui, sa iti corectezi postura si sa scapi de dureri.

– In timpul antrenamentului, tine-ti gatul lung si umerii jos, departe de urechi, ca o girafa. Fii atent la simetrie si la echilibru. Umerii trebuie sa fie la acelasi nivel cu soldurile.

Beneficii pilates:

– Corecteaza postura.

– Creste flexibilitatea.

– Intareste zona core.

– Creste nivelul de energie.

– Elibereaza stresul.

– Amelioreaza durerile de spate.

– Mareste mobilitatea.

– Creste nivelul de concentrare.

– Imbunatateste capacitatea pulmonara.

– Creste echilibrul.

– Ajuta la slabire, in special la diminuarea numarului de centimetri in talie.

Poate oricine sa faca exercitii din Pilates?

Deoarece Pilates poate fi modificat in functie de persoana, putand fi atat un antrenament provocator cat si un antrenament bland, majoritatea oamenilor pot practica aceasta metoda. Este potrivit atat pentru persoanele care nu sunt obisnuite sa faca sport, cat si pentru sportivii de performanta. De asemenea, se adreseaza oricarei varste, atat femeilor cat si barbatilor. In plus, exercitiile Pilates te invata sa constientizezi respiratia si alinierea coloanei vertebrale.

Contraindicatii exercitii pilates:

Pilates nu este totusi recomandat daca ai urmatoarele probleme de sanatate:

– osteoporoza foarte severa;

– hernii abdominale/pelviene

– risc de formare a cheagurilor de sange

– sindrom coronarian

– artrita

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button