Masaj pentru contracturi musculare /Beneficii

 

Masaj pentru contracturi musculare – Masajul este folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru detensionare, contracturi musculare, relaxare si pentru imbunatatirea starii de sanatate. Exista o multime de tipuri de masaj in lume, dezvoltate de-a lungul timpului in stransa legatura cu societatile de origine. Masajul terapeutic este, probabil, cel mai utilizat masaj din lume.

Acesta nu este destinat doar relaxarii, ci si recuperarii in urma unor boli sau accidente, fiind prezent intr-o multime de clinici sau spitale.

Ce este masajul terapeutic?

Este o definitie generala a masajului făcut prin frecare, presare sau manipulare a muschilor, ligamentelor, pielii și tendoanelor. Caracteristica principala a acestui tip de masaj este faptul ca terapeutii se folosesc de degete, maini, coate si chiar picioare, atunci cand efectueaza procedeul.

Exista mai multe tipuri de masaj pentru contracturi musculare, care definesc cateva tipuri populare in lume:

  • Masajul profund al tesuturilor. Este destinat straturilor profunde ale muschilor si este destinat persoanelor care au suferit diverse leziuni musculare;
  • Masajul sportiv. Este un masaj care implica un contact cu pielea de lunga durata. Se face prin framantari, frictiune, netezire si vibratii. Scopul este acela de a relaxa, dar si de a preveni si trata leziunile create de activitatea sportiva.
  • Masajul suedez. Este asemanator cu cel sportiv si are drept scop detensionarea si energizarea intregului corp.
  • Masaj al punctelor de declansare. In fibrele musculare exsta anumite puncte de declansare care se formeaza in urma unor leziuni sau in urma solicitarii fizice. Rolul masajului este de a detensiona aceste puncte.

Cui i se adreseaza masaj pentru contracturi musculare?

Masajul terapeutic este perfect pentru persoanele care fac sport intens, pentru cei care sufera de probleme ale aparatului locomotor sau pentru cei care au diverse afectiuni psihogene. De asemenea, oamenii care trec printr-o perioada de sedentarism ar putea sa beneficieze din plin de un astfel de masaj.

 Masaj  pentru contracturi musculare, beneficii:

Beneficiile sunt multe si cat se poate de convingatoare: Un masaj bine facut poate sa vindece leziunile musculare aparute in urma unor accidente sau in urma unei activitati sportive intense;

  • In urma masajului, celulele musculare se bucura de o mai buna oxigenare si primesc mai multi nutrienti. De asemenea, circulatia sangelui este imbunatatita considerabil;
  • Inima are si ea foarte mult de castigat. Este imbunatatita frecventa cardiaca si de asemenea, este imbunatatita tensiunea arteriala;
  • Este eliminat stresul. Cu siguranta, stresul este una dintre bolile secolului si pe masura ce inaintam in timp, isi face simtita din ce in ce mai mult prezenta in societate. Masajul terapeutic poate avea efecte excelente pentru eliminarea lui.
  • Imbunatateste mobilitatea. Articulatiile si muschii au foarte mult de castigat. Persoanele care merg frecvent la sedinte de masaj terapeutic se pot bucura de o mobilitate mult mai mare.
  • Calmeaza dureri produse de migrene, eliminand necesitatea de administrare a pastilelor;
  • Elibereaza endorfine. Cunoscute si sub denumirea de ” Hormonii fericirii „, endorfinele sunt eliberate treptat prin masaj. Multumita lor, perioada de recuperare in urma interrventiilor chirurgicale sau in urma unor accidente este mult mai rapida si mai usor de suprtat;
  • Scurteaza travaliul femeilor insarcinate. De asemenea, femeile insarcinate care aleg sa se bucure de masaj pot sa elimine riscul depresiei si a anxietatii date de nastere.
  • Ofera confort. Foarte multi oameni se bucura de o relaxare totala in momentul in care fac masaj.

Contraindicatii masaj terapeutic

Toate beneficiile masajului vin si cu o serie de riscuri si de contraindicatii. Din pacate, nu toate persoanele pot sa se bucure de o sedinta de maaj terapeutic. Persoanele care sufera de alergii sau intoleranta la uleiuri pot sa elimine din procesul de recuperare masajul facut cu ajutorul acestora.

Persoanele care au probleme de sangerare este bine sa evite masajul foarte viguros. De asemenea, masajul nu trebuie sa fie facut in nicio zona unde s-au dezvoltat cheaguri de sange sau unde au avut loc fracturi sau rani deschise.

Printre situatiile in care nu este recomandat masajul se numara si :

  • cazurile de osteoporoza sau cancer;
  • Operatiile recente;
  • Diverse infectii ale pielii;
  • artrita;
  • Sarcina avansata;
  • Situatia in care apar dureri sau tot felul de simptome greu de explicat.

Este bine de stiut ca anumite forme de masaj pot duce la febra musculara, insa de cele mai multe ori, masajul nu trebuie sa fie inconfortabil sau dureros. Daca apar dureri inexplicabile este bine sa fie solicitat un medic pentru lamuriri.

Concluzii, masaj pentru contracturi musculare:

Masajul terapeutic este o solutie excelenta pentru relaxare si pentru vindecarea unui numar destul de mare de boli. Este bine de stiut ca acest masaj trebuie sa fie facut de un terapeut bine pregatit si ca durata unei sesiuni poate sa varieze intre 15 si 90 de minute.

Este bine ca masajul sa fie vazut ca un instrument de ingrijire a sanatatii si sa fie folosit cu o frecventa destul de mare. Pana la urma, este o solutie prin care se poate obtine relaxare si o doza mare de sanatate.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button