Criosauna pentru dureri musculare si recuperare

Criosauna pentru dureri musculare si recuperare

Pentru persoanele care au dureri musculare si contracturi ale spatelui, Criosauna este una dintre cele mai eficiente terapii. Pe langa faptul ca ofera o multime de beneficii pentru sanatatea organismului, aceasta este o alternativa  mai rapida si mai eficienta a bailor traditionale cu gheata. Fiind o metoda de terapie atat de spectaculoasa, s-au realizat o multime de cercetari pentru a deslusi care este stiinta ce sta in spatele criosaunei.

Persoanele care au dureri musculare si contracturi musculare pot folosi criosauna?

Desigur. Este o terapie sigura, rapida si comoda. In primul rand nu trebuie sa uitam ca aceasta terapie a fost inventata in Japonia de catre un medic pentru a trata afectiunile reumatice.

Cum dimnueaza criosauna acele dureri musculare ?

Crioterapia este destinata a fi folosita pentru intregul corp. Clientul este bagat intr-un cilindru  in care se vor elibera aburi de azot in timp ce temperatura scade treptat, pana ajunge la – 180 de grade Celsius. Pare putin inspaimantator si ai crede ca organismul poate intra in hipotermie. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Corpul uman este foarte complex, astfel ca atunci cand este afectat de un soc termic, el are tendinta de a reactiona in aceeasi masura, stimulandu-si toate resursele de care dispune pentru a supravietui. Asadar, atunci cand corpul are parte de socul termic din criosauna, receptorii din piele ai utilizatorului vor produce o comunicare foarte rapida cu hipotalamusul, alertand astfel mecanismele proprii ale organismului de a tine parametrii de termoreglare la un nivel constant. Prin urmare, toate celulele din corp se vor oxigena profud datorita cresterii fluxului de sange spre organele interne.

In zona core (zona mediana a corpului, undeva intre pelvis si coaste), si in organele vitale exista cele mai substante nutritive. Cand clientul iese din criosauna si, implicit, din frig, sangele preia imediat aceste substante nutritive, distribuindu-le in intregul organism. Aceasta modalitate extraordinara de rejuvenare a corpului este unul dintre principalele motive pentru care celebritatile si sportivii de performanta adora criosauna.

Un alt motiv este ameliorarea durerilor. Frigul extrem ajuta la scaderea inflamatiilor si durerilor simtite la nivelul muschilor si articulatiilor. Deoarece corpul, atunci cand este in interiorul criosaunei, elibereaza endorfine, el se umple de energie, fapt ce este, cu siguranta, extrem de util pentru activitatea sportiva.

 Celebritati care s-au bucurat de beneficiile criosaunei:

In ultimii ani, crioterapia a devenit un tratament foarte des folosit de celebritatile din intreaga lume, inclusiv de la noi in tara. Dupa cum am mai spus, pentru sportivi este extrem de avantajoasa, in special pentru cei care sunt predispusi la dureri si leziuni. Cunoscutul pugilist american Floyd Mayweather, campion mondial de 15 ori, foloseste criosauna inca din 2015. Usain Bolt, cel mai rapid alergator din lume pe distante mici, este un alt iubitor al acestui tratament. De asemenea, fotbalistii folosesc deseori crioterapia pentru a se recupera dupa partidele extenuante. Printre acestia se numara Gareth Bale si insusi Cristiano Ronaldo. Iar vedetele de peste ocean, care stiu ca imaginea conteaza, iar frumusetea trebuie intretinuta, folosesc si ele criosauna, stiind ca aceasta terapie le ajuta sa piarda pana la 400 de calorii in timpul unei singure sedinte si circa 1000 de calorii dupa terminarea sedintei. Impresionant, nu? In lista de vedete care apeleaza la terapia prin frig intra Jessica Alba, speaker-ul motivational Tony Robbins, Coco Austin, Lindsay Lohan, Lucy Hale, Mandy Moore si Demi Lovato. Tony Robbins nu numai ca face sesiuni de crioterapie, dar chiar si detine o criosauna la el in casa. El afirma ca aceasta terapie moderna este esentiala pentru rutina sa zilnica, ajutandu-l sa se simta plin de energie de fiecare data cand are nevoie.

    De ce nu ar trebui sa ne fie frica de frigul din criosauna?

Frigul din timpul iernilor aspre nu este la fel ca cel pe care il simtim in timpul sedintelor de crioterapie. Temperaturile joase din criosauna se obtin prin transformarea azotului lichid intr-un gaz (netoxic), in care se formeaza cristale de gheata. In tot acest proces nu se formeaza deloc umiditate, motiv pentru care organismul suporta destul de usor temperaturile joase. In plus, scaderea temperaturii este treptata, permitand organismului sa se adapteze usor.

Atat de multe beneficii pentru o terapie de doar 3 minute! Cine nu si-ar dori sa se bucure macar o data de criosauna?error: Continutul este protejat !!