Criosauna pentru imunitate sanatate

Criosauna pentru imunitate sanatate

  Sistemul imunitar are nevoie de Criosauna!

Imaginati-va cum ar fi sa ajungem in momentul in care sa nu ne mai simtim epuizati si fara energie. Sau cum ar fi sa nu mai simtim stresul. Sau cum ar fi sa treaca un an intreg fara sa fi fost raciti? IMPOSIBIL? Chiar deloc!

Datorita vasoconstrictiei care apare in timpul expunerii la aerul rece, organele interne primesc mai mult sange si mai multe substante nutritive. Acest fenomen da sansa organelor sa-si desfasoare activitatile la potentialul maxim, sistemul imnunitar devenind astfel mai puternic.

    Ce inseamna Criosauna?

Expunerea organismului la temperaturi extreme timp de cateva minute. Este o terapie-soc, ce provoaca o reactie puternica a organismului. Sedinta dureaza cateva minute, iar totul se intampla in Criosauna. Pare incredibil, dar in cabina Criosaunei sunt mai putin de minus 100 de grade Celsius! In aceste conditii, organismul nu numai ca rezista, dar produce o reactie puternica de vindecare celulara ce continua mult timp dupa ce ai iesit din cabina.

   Cum iti intareste Criosauna imunitatea?

Sistemul nostru imunitar este o retea complexa de celule, a caror functie este sa ne protejeze de amenintarile din exterior. Un sistem imunitar sanatos va lupta deci impotriva unui virus sau a unei bacterii “neinvitate”. Se intampla insa destul de des ca un dezechilibru in sistemul imunitar sa duca la producerea de autoanticorpi. Acestia vor ataca celulele organismului nostru ducand la ceea ce stim prin denumirea de boli autoimune. In timpul sedintei de criosauna, creierul, prin intermediul sistemului nervos, timite semnale catre celelalte parti ale corpului, pentru a gasi zonele afectate. Odata descoperite, creierul isi va focaliza atentia spre a comanda anticorpilor sa nu mai ucida celule sanatoase.

Imunitate cu criosauna

Termenii medicali sunt din ce in ce mai complicati, insa trebuie sa retii o singura informatie: pentru a se apara de frig, toate sistemele organismului tau sunt nevoite sa dea ce au mai bun.  Pentru a mentine caldura in corp in aceste conditii extreme, sangele tau va fi imbogatit cu toti nutrientii si hormonii de recuperare de care dispune organismul, iar acest sange auto-autovindecator va circula prin tot corpul, cu o viteza “de urgenta”. Astfel, sistemul imunitar functioneaza la maxim si se auto-repara. Efectele difera in functie de afectiune si este bine sa discuti cu medicul tau plus terapeutul de la Centrul Salus pentru a stabili in ce masura te poate ajuta Crioterapia. Rezultatele apar de la prima sedinta insa, in cazul unei afectiuni serioase se recomanda un program personalizat atat ca frecventa cat si ca temperaturi folosite.

   Beneficiile pe termen lung ale Criosaunei

Expunerile repetate la Criosauna cresc numarul de celule albe din sange, progresul afectiunilor inflamatorii fiind stopat. Durerile cauzate de inflamatii se amelioreaza sau dispar. Reducand inflamatia printr-un proces natural, provocat in sistemul imunitar, riscurile dezvoltarii unei tumori scad considerabil. Inclusiv cele cancerosase. Criosauna regleaza inclusiv hormonii somnului. Avand un somn mai bun, organismul se reface mai usor.  Criosauna este folosita si pentru combaterea obezitatii: odata prin reglarea sistemului endocrin si apoi prin consumul mare de calorii care se produce in timpul si dupa sedinta.

Ne bucuram si de efecte emotionale dupa Criosauna: organismul elibereaza endorfine, creierul este puternic oxigenat, iar corpul se simte usor, complet revigorat.

  Cand incep sa fac Criosauna?

Cand esti gata sa-ti dai un refresh din cap pana in picioare!

Echipa de terapeuti de la Centrul Salus este gata sa te ajute sa ai o prima experienta cat mai placuta in Criosauna.

Este bine totusi sa discuti si cu medicul tau inainte, mai ales in cazul in care stii de o afectiune mai mult sau mai putin grava. Pentru ca sanatatea este intotdeauna pe primul loc!error: Continutul este protejat !!