Criosauna pentru osteoporoza

Criosauna pentru osteoporoza

Criosauna ingheata evolutia osteoporozei

Inca o problema serioasa care afecteaza in special femeile: osteoporoza. Frecventa acestei afectiuni este de 4 ori mai mare in cazul doamnelor de peste 35 de ani, asa ca daca te apropii de aceasta varsta, e recomandat sa mergi la un medic pentru niste analize. Riscul este cu atat mai mare daca mama/bunica au aceasta problema.

Osteoporoza are obiceiul sa “lucreze” pe ascuns si sa nu dea vreun semn pana la menopauza, cand activitatea hormonala din corpul femeii se schimba si boala avanseaza serios. Deci, dragelor, neaparat control medical pentru osteoporoza inainte de 40 de ani!

Pe langa dieta, suplimentele alimentare si exercitiile fizice care ne sustin in cazul in care avem de-a face cu o forma de osteoporoza, mai avem un as in maneca: Crioterapia. Asa numita “terapie prin frig” si-a dovedit eficienta in cazul osteoporozei, iar medicii o recomanda ca tratament alternativ.

Ce se intampla cu organismul in timpul Crioterapiei?

O sedinta de Crioterapie dureaza doar cateva minute, insa are un efect puternic asupra organismului datorita temperaturilor extreme folosite. In Criosauna se ajunge la temperaturi mai mici de minus 100 de grade Celsius, iar sistemul tau imunitar va considera asta un moment de criza… un moment in care trebuie sa lupte pentru a mentine corpul in functiune. In timpul sedintei de Crioterapie:

-Sistemul circulator va functiona la maxim pentru a mentine caldura in tesuturi; astfel, se vor elimina toxinele si tot ce nu-i este necesar organismului

-Sistemul endocrin este stimulat pentru a imbogati sangele cu hormoni si nutrienti ce contribuie la reconstructia celulara. Criosauna este cu atat mai indicata in perioada de scadere de activitate hormonala ce precede menopauza.

-Muschii scheletici sunt revigorati de acest flux puternic de sange imbogatit si isi recapata vitalitatea; la fel si tendoanele si articulatiile, primesc o “portie supliment” de nutrienti ce ajuta la reglarea functiilor acestora.

Care sunt beneficiile Criosaunei in cazul osteoporozei?

In mod sigur te vei simti mult mai bine dupa cateva minute in Criosauna pentru ca, printre toti hormonii aceia binefacatori secretati de sistemul endocrin se numara si minunatele endorfine – cele ce ne ajuta sa zambim si sa ne bucuram de fiecare zi!

Dar, pe langa bine cunoscutele endorfine, intreg corpul iese mai proaspat si mai puternic din Criosauna:

-Dispar durerile musculare usoare si se amelioreaza cele mai serioase

-Inflamatia, nu neaparat cea vizibila, ci si cea interna este ameliorata

-Muschii sunt mai relaxati; inclusiv febra musculara dispare

-In cazul unei eventuale fracturi, recuperarea este mai rapida

Pe scurt, Criosauna ajuta sistemul osos si muscular prin aceasta reactie puternica pe care o produce in sistemul imunitar. Frigul extrem cere organismului sa se apere cu tot ce are mai bun, iar acest raspuns de aparare este foarte benefic in lupta cu osteoporoza. Putem spune ca reusim sa “pacalim” corpul sa isi ofere singur un super tratament prin aceasta reactie a sistemului imunitar.

Ce program de Crioterapie trebuie sa urmez?

Recomandarile variaza in functie de conditia fizica si varsta fiecaruia. In cazul unei osteoporoze depistate, e bine sa folosesti Criosauna ca terapie alternativa, impreuna cu tratamentul dat de medic si recomandarile acestuia.

In cazul in care folosesti Criosauna ca metoda de preventie pentru osteoporoza, o sedinta pe saptamana poate fi suficienta.

In orice caz, terapeutii de la Centrul Salus iti vor face o recomandare in functie de nevoile tale. Frecventa, durata si temperaturile folosite in Criosauna tin cont de multi factori personali, inclusiv de experienta ta cu aceasta terapie.

Important este sa ai o atitudine deschisa sa incerci ceva nou, mai putin folosit in Romania, dar cu rezultate foarte bune!error: Continutul este protejat !!