Fa cunostinta cu Criosauna

Fa cunostinta cu Criosauna

Crioterapia, una dintre cele mai rapide și sanatoase metode de slabire

Crioterapia, este o metoda foarte iubita si apreciata de vedetele autohtone si deopotriva internationale, pentru a-si mentine corpul sanatos, tanar si frumos. Una dintre aceste solutii este criosauna, o terapie cu origini japoneze, care topeste pana la 1000 de calorii pentru fiecare sedinta, atat in timpul acesteia, cat si dupa.

Ce este, de fapt, Crioterapia?

Este o terapie prin care persoanele sunt expuse la temperaturi extrem de scazute, de pana la -180 de grade Celsius, timp in care organismul cunoaste o adevarata revolutie la nivelul organelor si ajunge sa functioneze mult mai bine.

De regula, o sedinta de criosauna dureaza pana la 3 minute si in ciuda valorilor foarte mici ale temperaturii, nu este inconfortabila. Desi este rece, aerul este foarte uscat, ceea ce face senzatia sa fie una suportabila.

Care sunt principalele avantaje pe care le ofera Crioterapia?

Avantajele sunt multe si se aplica, de regula, tuturor celor care apeleaza la aceasta terapie:

-Slabirea. Este rezultatul cautat de majoritatea celor care apeleaza la criosauna. Intr-o serie de 30 de proceduri, greutatea corporala poate sa scada cu pana la 10 kg, o valoare incredibila, chiar si in cazul celor care fac foarte mult sport.

-Starea de bine. O sedinta de criosauna elibereaza endorfine, hormoni care asigura o stare generala de bine. Nu degeaba endorfinele sunt denumite si hormoni ai fericirii.

-Recuperare sportiva. Dupa cateva sedinte de sport intens, dar si dupa traumatisme generate de efort mult prea mare, o sedinta de criosauna poate sa fie extrem de bine venita. Aceasta creste performanta sportiva, relaxeaza masa musculara si asigura o stimulare fizica, psihica si emotionala.

-Regenerare a organismului. Un alt mare avantaj este faptul ca prin criosauna, metabolismul ajunge sa functioneze mult mai rapid. Acest lucru genereaa o incetinire a imbatranirii si evident, primul avantaj: slabirea.

-Efecte benefice in cazul unui numar mari de boli. O multime de probleme medicale pot fi rezolvate cu ajutorul criosaunei. Amintim de osteoporoza si osteopenie, spondiloza, hernie de disc sau probleme dermatologice precum psoriazisul si dermatita.

    Este crioterapia pentru toata lumea?

Desi este o procedura 100% sanatoasa, nu toata lumea poate sa apeleze la terapia prin frig.Persoanele care au o stare accentuata de degradare a sanatatii, dar si cele care sufera de probleme cardiace, trebuie sa se fereasca de criosauna. De asemenea, toti cei care au suferit un atac vascular cerebral, au tumori maligne, nevroza, sau urticarie la frig, este bine sa evite atat criosauna, cat si sauna normala. Printre categoriile de persoane care trebuie sa se fereasca de acest tratament se afla si femeile insarcinate sau copiii de pana la 10 ani.

In principiu, inainte de a apela la tratamentul prin frig, orice persoana trebuie sa caute opinia unui medic. Acesta este in masura sa faca recomandari sau interdictii in acest sens.

       Mituri despre crioterpie/criosauna

De-a lungul timpului, printre oameni au aparut diverse mituri legate de aceasta terapie:

-Exista riscul de inghet. Fals! Criosauna foloseste aer uscat, asadar nu exista niciun risc.

-Starea de disconfort este mare. Fals! Daca cunosti starea pe care o are un dus rece asupra corpului, vei descoperi ca o sedinta de criosauna este mult mai putin inconfortabila, ba chiar genereaza o stare de bine.

-Azotul este periculos pentru om. Fals! Generarea temperaturilor foarte scazute se face cu ajutorul azotului. Acesta este 100% sigur pentru om, fiind si o componenta importanta a aerului din atmosfera.

-Criosauna provoaca raceli. Cat se poate de fals. Efectul este chiar cel opus. Dupa o sedinta de criosauna, sistemul imunitar este este stimulat, ceea ce face organismul sa fie mult mai rezistent la factorii externi.

     Unde poate sa fie gasita criosauna/ crioterapia in Romania?

Din pacate, locurile in care se gasesc cabine de criosauna sunt destul de putine. In Bucuresti, spre exemplu, exista centre specializate pe sanatate, precum Centrul Salus, unde cei care doresc sa incerce o pot face la costuri mici.error: Continutul este protejat !!