Masaj Detensionare, acest tip de masaj consta in prelucrarea manuala a tesuturilor moi cu scopul de a stimula circulatia sangelui, a limfei si de a decontractura musculatura. Se folosesc diferite tehnici de stretching in functie de obiectivele fiecarui tratament, dar si de afectiunea pe care trebuie sa o tratam.
O sedinta de masaj terapeutic poate dura intre 25 si 50 de minute in functie de zonele afectate.
Cand vorbim despre masajul terapeutic, acesta poate fi facut ori de cate ori exista probleme musculare, fara nici o retinere. Se recomanda minim 2 sedinte pe saptamana pentru a se putea decontractura musculatura si pentru a se vedea imbunatatiri reale.
Aceasta terapie se incepe cu aplicarea unei creme antiinflamatorii pe zona afectata, urmata de aplicarea uleiului sau cremei de masaj.
Se maseaza zona afectata( cu o presiune rezonabila), cu neteziri pe partea inferioara a spatelui pana la gat, apoi se rotesc usor mainile pentru a cobori spre punctul de plecare. Se va masa o zona mai mica, motiv pentru care putem creste presiunea. Miscarile vor fi executate in cerc, pornind din partea inferioara a spatelui. Se incep rotatiile dinspre coloana vertebrala catre lateral. Se urca usor catre partea superioara a spatelui. Se suprapun mainile si se aseaza pe partea inferioara a spatelui. Se maseaza zona miscand mainile inainte si inapoi. Se incepe din partea de jos a spatelui, apoi se urca usor spre partea superioara. Se maseaza (cu degetul mare), cu presiune sustinuta, muschii laterali ai coloanei vertebrale, apoi se scade presiunea in zona gatului.
Miscarile trebuie sa fie usoare, simtind fiecare punct sensibil pe masura ce se urca spre zona superioara a spatelui. Se maseaza cu miscari profunde fiecare punct al coloanei vertebrale, folosindu-ne de degetul aratator si mijlociu, incepand din partea inferioara a coloanei vertebrale si urcand inspre partea superioara. Se creaza o presiune pe suprafata spatelui, folosind ambele brate. Se plaseaza degetul mare pe fiecare punct sensibil al spatelui si se cere pacientului sa descrie fiecare senzatie inconfortabila.
Masajul terapeutic se adreseaza atat persoanelor care sufera de o afectiune, cat si a celor care vor sa isi pastreze starea de sanantate.
- Afectiuni la nivelul pielii (tumefiere, iritatii, rani);
- Tromboze;
- Boli ale vaselor sangvine;
- Boli infectioase;
- Hemoragii;
- Tumori maligne;
- Boli psihice grave.