Masaj Sportiv

Masaj Sportiv. Ce este?

Inca de pe timpul romanilor, masajul sportiv a fost si este dezvoltat pentru a-i pregati pe sportivi, pentru a-i recupera mai repede dupa efortul unui concurs si pentru a-i ajuta sa se prezinte mai bine in timpul antrenamentelor.
Masajul sportiv pune accentul pe prevenirea si tratarea traumatismelor si contracturilor la nivelul muschilor, tendoanelor, articulatiilor si ligamentelor.
Nu trebuie sa fiti neaparat sportiv de performanta ca sa beneficiati de masaj sportiv, acesta putand fi efectuat oricarei persoane care face sport de 2-4 ori pe saptamana, celor care au dureri musculare sau sunt supusi unor antrenamente dure periodioce.

Masaj Sportiv – Beneficii

Reduce perioada de refacere

Pastreaza flexibilitatea muschilor si a articulatiilor

Imbunatateste pregatirea mentala

Creste increderea in sine

Imbunatateste circulatia sangelui si a limfei

Scade neuro-excitabilitatea care are ca rezultat o relaxare mai buna a muschilor

Imbuntateste flexibilitatea articulatiilor

Combate spasmele musculare

Pret si durata sedinte

O sedinta de masaj sportiv, la Centrul Salus, dureaza 45 de minute. Se recomanda inainte de antrenament si dupa antrenament in functie de cate antrenamente efectuezi saptamanal.

qode-np-item
1
140 Lei
qode-np-item
5
700 Lei
qode-np-item
10
1300 Lei

Intrebari si raspunsuri

Exista contraindicatii?

  • Cand temperatura corpului trece de 37.8 grade Celsius;
  • Cand sunt rani deschise, ruperi musculare, arsuri;
  • Cand exista tumori, varice, flebita, tromboze, cancer de piele.

Ce tipuri de masaj sportiv exista?

  1. Masajul sportiv de reabilitare – are ca scop inlaturarea durerii si reintoarcerea cat mai rapida a corpului la starea de sanatate;
  2. Masajul Tonic – este un masaj facut in timpul antrenamentului pentru a-i permite sportivului sa se antreneze mai intens, cu riscuri mai mici de accidentare;
  3. Masaj  sportiv inainte de antrenament sau competitie – este un masaj  de stimulare, de 30-50 de minute, inainte de antrenament si este orientat catre partea cea mai solicitata a corpului de catre sportul practicat;
  4. Masaj sportiv dupa antrnament sau competitie – este un masaj de recuperare de 40-50 minute, maxim doua ore, dupa sport, pentru relaxarea muschilor, testuturilor si pentru a reduce oboseala din organism.

Lipsa de mobilitate musculara este asociata frecvent cu durerile si cu o predispozitie a sportivilor la accidentari, de cele mai multe ori, intinderi sau rupturi musculare. In contracturilor musculare, circulatia la nivelul muschiului este mai redusa, are loc o ischemie care provoaca dureri. Facut constant, masajul sportiv ajuta la reducerea spasmelor musculare.

error: Continutul este protejat !!