Masaj terapeutic

 Masaj Terapeutic, va asteptam cu drag!

Acesta este recomandat in cazul:

contracturilor musculare; dureri de spate; in cazul spasmelor si crampelor musculare; in perioadele de refacere;

circulatie sangvina deficitara; compresiilor de nervi cand apar amorteli; problemelor legate de postura

disfunctiilor de miscare care pot fi cauzate de diverse accidentari in urma unor miscari repetitive.

Cum decurge procedura

Pret si durata sedinte

Durata unei sedinte este de 50 de minute.

qode-np-item
1
125 Lei
qode-np-item
5
550 Lei
qode-np-item
10
980 Lei

Intrebari si raspunsuri

In ce consta masajul terapeutic?

Masajul terapeutic consta in prelucrarea manuala a tesuturilor moi cu scopul de a stimula circulatia sangelui, a limfei si de a decontractura musculatura. Se folosesc diferite tehnici de stretching in functie de obiectivele fiecarui tratament si in functie de afectiunea pe care trebuie sa o tratam.

Frecventa masajului terapeutic?

O sedinta de masaj terapeutic poate dura intre 20 si 50 de minute in functie de zonele afectate. Recomandarea noastra, ca terapeuti, este ca dumneavoastra sa vedeti masajul nu doar ca un mod de a va simti bine si rasfatati, ci un mod prin care starea generala de sanatate poate fi imbunatatita.

Cand vorbim despre masajul terapeutic, acesta poate fi facut ori de cate ori exista probleme musculare, fara nicio retinere. Ca si cura de tratament pentru persoanele cu afectiuni locomotorii, sunt necesare minim 10-12 sedinte de masaj terapeutic. Se recomanda minim 2 sedinte pe saptamana pentru a se putea decontractura musculatura si pentru  a se vedea imbunatatiri reale.

Masajul terapeutic, spre deosebire de masajul de relaxare, necesita mai multe cunostinte teoretice si practice suplimentare. Un astfel de masaj poate fi practicat doar de un maseur profesionist care sa fi terminat cursuri de calificare profesionala.

Care sunt etapele masajului terapeutic?

Masaj terapeutic. Cum se face?

Masaj terapeutic – aceasta terapie se incepe cu aplicarea unei creme antiinflamatorii pe zona afectata, urmata de aplicarea uleiului sau cremei de masaj.

Se maseaza zona afectata( cu o presiune rezonabila), cu neteziri pe partea inferioara a spatelui pana la gat, apoi se rotesc usor mainile pentru a cobora spre punctul de plecare. Se va masa o zona mai mica, motiv pentru care putem creste presiunea. Miscarile vor fi executate in cerc, pornind din partea inferioara a spatelui. Se incep rotatiile dinspre coloana vertebrala catre lateral. Se urca usor catre partea superioara a spatelui. Se suprapun mainile si se aseaza pe partea inferioara a spatelui. Se maseaza zona miscand mainile inainte si inapoi. Se incepe din partea de jos a spatelui, apoi se urca usor spre partea superioara. Se maseaza (cu degetul mare), cu presiune sustinuta, muschii laterali ai coloanei vertebrale, apoi se scade presiunea in zona gatului.

Miscarile trebuie sa fie usoare, simtind fiecare punct sensibil pe masura ce se urca spre zona superioara a spatelui. Se maseaza cu miscari profunde fiecare punct al coloanei vertebrale, folosindu-ne de degetul aratator si mijlociu, incepand din partea inferioara a coloanei vertebrale si urcand inspre partea superioara. Se creaza o presiune pe suprafata spatelui, folosind ambele brate. Se plaseaza degetul mare pe fiecare punct sensibil al spatelui si se cere pacientului sa descrie fiecare senzatie inconfortabila.

Cine poate face masajul terapeutic?

Masajul terapeutic  se adreseaza atat persoanelor care sufera de o afectiune, cat si a celor care vor sa isi pastreze starea de sanantate. Ce afectiuni pot fi tratate prin masajul teraputic:

 • Intinderi musculare;
 • Contracturi musculare
 • Dureri articulare;
 • Dureri musculare;
 • Dureri de spate, solduri, picioare, ceafa, cap, maini.

    Masaj Terapeutic. Cine poate face? Contraindicatii:

 • Afectiuni la nivelul pielii (tumefiere, iritatii, rani);
 • Tromboze;
 • Boli ale vaselor sangvine;
 • Boli infectioase;
 • Hemoragii;
 • Tumori maligne;
 • Boli psihice grave.
error: Continutul este protejat !!