Masaj terapeutic

Masaj Terapeutic

Masaj terapeutic – aceasta terapie are o importanta colosala atat pentru fizic cat si pentru psihic. Un masaj terapeutic bine facut relaxeaza cu usurinta muschii contractati si suprasolicitati, va reduce perioada de recuperare pentru persoanele care au probleme cu spatele. Nu trebuie sa mergi intr-o statiune balneoclimaterica pentru a te bucura de masaj terapeutic. Iti oferim o multime de variante de masaj prin care sa te bucuri de sanatate si de relaxare totala.

 Masaj terapeutic. Ce este?

Masaj terapeutic – este una dintre cele mai eficiente si apreciate forme de terapii alternative folosite in tratamentul durerilor musculare, el fiind necesar la un moment dat tuturor. Masajul terapeutic are ca scop eliminarea si decongestionarea punctelor de declansare a durerii, decontracturarea muschilor, rezolvarea problemelor circulatorii.

Este recomandat in cazul:

compresiilor de nervi cand apar amorteli;

problemelor legate de postura;

disfunctiilor de miscare care pot fi cauzate de diverse accidentari in urma unor miscari repetitive.

Masaj terapeutic

Beneficii

Masaj terapeutic – aceasta terapie intervine direct asupra durerii, avand un considerabil efect antialgic (antidurere) datorita faptului ca relaxeaza musculatura. Cu ajutorul manevrelor de framantare, vibratii si frictiuni, folosite in cadrul masajului terapeutic, circulatia sangelui este stimulata, organismul putand furniza mai mult oxigen si substante nutritive in tesuturi si organele vitale decat facea inainte de masaj.
De asemenea, dupa un masaj terapeutic general, vei putea observa cum amplitudinea si elasticitatea articulatiilor tale vor creste vizibil. In plus, in timpul masajului terapeutic, este stimulata secretia endorfinelor, un hormon al “fericirii” care reduce starea de stres a organismului.

Cum decurge procedura

Pret si durata sedinte

Durata unei sedinte este de 50 de minute.

qode-np-item
1
125 Lei
qode-np-item
5
550 Lei
qode-np-item
10
980 Lei

Intrebari si raspunsuri

In ce consta masajul terapeutic?

Masajul terapeutic consta in prelucrarea manuala a tesuturilor moi cu scopul de a stimula circulatia sangelui, a limfei si de a decontractura musculatura. Se folosesc diferite tehnici de stretching in functie de obiectivele fiecarui tratament si in functie de afectiunea pe care trebuie sa o tratam.

Frecventa masajului terapeutic?

O sedinta de masaj terapeutic poate dura intre 20 si 50 de minute in functie de zonele afectate. Recomandarea noastra, ca terapeuti, este ca dumneavoastra sa vedeti masajul nu doar ca un mod de a va simti bine si rasfatati, ci un mod prin care starea generala de sanatate poate fi imbunatatita.

Cand vorbim despre masajul terapeutic, acesta poate fi facut ori de cate ori exista probleme musculare, fara nicio retinere. Ca si cura de tratament pentru persoanele cu afectiuni locomotorii, sunt necesare minim 10-12 sedinte de masaj terapeutic. Se recomanda minim 2 sedinte pe saptamana pentru a se putea decontractura musculatura si pentru  a se vedea imbunatatiri reale.

Masajul terapeutic, spre deosebire de masajul de relaxare, necesita mai multe cunostinte teoretice si practice suplimentare. Un astfel de masaj poate fi practicat doar de un maseur profesionist care sa fi terminat cursuri de calificare profesionala.

Care sunt etapele masajului terapeutic?

Masaj terapeutic. Cum se face?

Masaj terapeutic – aceasta terapie se incepe cu aplicarea unei creme antiinflamatorii pe zona afectata, urmata de aplicarea uleiului sau cremei de masaj.

Se maseaza zona afectata( cu o presiune rezonabila), cu neteziri pe partea inferioara a spatelui pana la gat, apoi se rotesc usor mainile pentru a cobora spre punctul de plecare. Se va masa o zona mai mica, motiv pentru care putem creste presiunea. Miscarile vor fi executate in cerc, pornind din partea inferioara a spatelui. Se incep rotatiile dinspre coloana vertebrala catre lateral. Se urca usor catre partea superioara a spatelui. Se suprapun mainile si se aseaza pe partea inferioara a spatelui. Se maseaza zona miscand mainile inainte si inapoi. Se incepe din partea de jos a spatelui, apoi se urca usor spre partea superioara. Se maseaza (cu degetul mare), cu presiune sustinuta, muschii laterali ai coloanei vertebrale, apoi se scade presiunea in zona gatului.

Miscarile trebuie sa fie usoare, simtind fiecare punct sensibil pe masura ce se urca spre zona superioara a spatelui. Se maseaza cu miscari profunde fiecare punct al coloanei vertebrale, folosindu-ne de degetul aratator si mijlociu, incepand din partea inferioara a coloanei vertebrale si urcand inspre partea superioara. Se creaza o presiune pe suprafata spatelui, folosind ambele brate. Se plaseaza degetul mare pe fiecare punct sensibil al spatelui si se cere pacientului sa descrie fiecare senzatie inconfortabila.

Cine poate face masajul terapeutic?

Masajul terapeutic  se adreseaza atat persoanelor care sufera de o afectiune, cat si a celor care vor sa isi pastreze starea de sanantate. Ce afectiuni pot fi tratate prin masajul teraputic:

 • Intinderi musculare;
 • Contracturi musculare
 • Dureri articulare;
 • Dureri musculare;
 • Dureri de spate, solduri, picioare, ceafa, cap, maini.

    Masaj Terapeutic. Cine poate face? Contraindicatii:

 • Afectiuni la nivelul pielii (tumefiere, iritatii, rani);
 • Tromboze;
 • Boli ale vaselor sangvine;
 • Boli infectioase;
 • Hemoragii;
 • Tumori maligne;
 • Boli psihice grave.
error: Continutul este protejat !!