Trigger Point

Trigger Point

Trigger Point – este o terapie ce consta in aplicarea tehnicilor de presopunctura, de masaj, dar si a tehnicilor de stretching pentru a realiza reabilitarea starii psihice si fizice a clientului.
Fondatorii acestei terapii, doctorii Janet Travell si David Simsons, au observat o relatie stransa intre durerea cronica si sursa acesteia. Ca urmare, cei doi au reusit sa demonstreze ca, prin presiunea potrivita aplicata asupra fasciei musculare, pot elibera durerea musculara cauzata de contracturile musculare cu rol in detensionarea acelei zone.

Trigger Point. Ce presupune aceasta terapie?

Denumirea de “trigger” vine de la faptul ca fiecare punct dureros (contractura musculara) reprezinta factorul declansator al tensiunii si spasmelor musculare, precum si a durerii foarte pronuntate a unor grupe de muschi (febra musculara).
Din cauza eliminarii unei cantitati mari de ioni de calciu, organismul se resimte, ceea ce duce la suparasolicitarea acestuia pentru a depune efort. De aceea, starea patogenica scade, dezechilibrele homeostatice sunt tot mai mari, prin urmare se ajunge la traume musculare severe.
Cele mai intalnite cauze de contracturi musculare sunt acele ale persoanelor ce au o pozitie vicioasa, dar si a sportivilor ce isi suprasolicita organismul prin efectuarea unor antrenamente/ eforturi prelungite pentru a ajunge la performantele mult dorite.

Beneficiile Terapiei Trigger Point

Prin detensionarea zonelor de hiperiritabilitate cu suprafata redusa la nivelul muschilor scheletici putem realiza:

Relaxarea tesutului muscular;

Restabilirea troficitatii la nivelul leziunilor usoare (contracturi musculare si intinderi musculare) prin imbunatatirea circulatiei sangvine;

Eliberarea endorfinelor (analgezicele naturale ale corpului);

Cresterea mobilitatii musculare si articulare.

Pret si durata sedinte

Durata unei sedinte este de 50 de minute.

qode-np-item
1
140 Lei
qode-np-item
5
670 Lei
qode-np-item
10
1300 Lei

Intrebari si raspunsuri

Cui se adreseaza Terapia Triger Point?

Acest tip de masaj se adreseaza, cu precadere, tuturor celor care au contracturi musculare.
Contracturile musculare nu tin cont de varsta pacientului. Atat timp cat ai o viata activa, depui efort fizic, ai o pozitie vicioasa si te confrunti cu dureri musculare in diferite zone ale corpului, este foarte probabil sa ai o contractura musculara.
De aceea, efectuarea acestei terapii nu este conditionata de varsta.

Cat de des se poate face Terapia Trigger Point?

Se recomanda cel putin 2 sedinte pe saptamana de Terapie Trigger Point.
Pentru ca acesta terapie sa aiba efectul dorit, minimul necesar de sedinte ar trebui sa fie cuprins intre 10 si 15.
Constructia fizica a fiecarui individ, structura acestuia, dar si gradul de afectiune influenteaza numarul de sedinte necesare.

Sedinta Trigger Point poate dura intre 40-90 de minute, timp in care pacientului i se fac manevre de masaj, stretching si presopunctura.

Riscurile in aceasta terapie sunt minore, spre inexistente in conditiile in care aceste manevre sunt realizate treptat ca si intensitate.

Centrul Salus pune pret pe experienta profesionala a fiecarui kinetoterapeut, oferind servicii de inalta clasa clientilor. Din acest motiv, echipa noastra de profesionisti cu experienta in domeniu va ofera acest tratament benefic pentru persoanele care cred in conceptul de viata: “Mens sana in corpore sano”

error: Continutul este protejat !!