Pilates. Corp frumos și stare de bine

Pilates. Corp frumos și stare de bine – Daca esti in cautarea unei activitati fizice care sa iti tonifieze corpul, sa iti dea o stare de bine si sa nu iti puna in pericol articulatiile, Pilatesul este o solutie cat se poate de indicata. Inventat de Joseph Pilates, un culturist german, in urma cu mai bine de 100 de ani, acest sport a reusit sa castige atentia a milioane de oameni si sa fie practicat in sali din intreaga lume.

Ce este?

Pilatesul este o forma de sport bazata pe echilibru, ritmicitate si control al propriului corp, care initial s-a dorit a fi strict medicala. Astazi insa, poate sa fie practicat de absolut oricine isi doreste un corp sanatos si frumos, dar si o atitudine pozitiva asupra vietii.

Pilatesul se bazeaza pe 5 principii esentiale, pe care orice practicant trebuie sa le respecte cu strictete:

  • Controlul. Un bun practicant de pilates isi controleaza foarte bine propriul corp, simtindu-si fiecare particica a organismului
  • Concentrarea. Spre deosebire de alte sporturi, pilatesul are nevoie de o concentrare maxima;
  • Respiratia. Respiratia corecta este si ea extrem de importanta pentru efectuarea exercitiilor intr-un mod eficient.
  • Relaxarea. Pilatesul nu este doar despre efort, ci si despre relaxare. De fapt, relaxarea joaca adesea un rol mai important decat efortul propriuzis.
  • Precizia. Nu in ultimul rand, cei care fac Pilates trebuie sa o faca cu precizie, in asa fel incat corpul sa fie controlat in totalitate.

De ce este bine sa faci Pilates?

Este unul dintre sporturile care aduce avantaje uriase, fara a necesita foarte mult efort. Unul dintre motivele pentru care este bine sa il practici este faptul ca este destinat oricui. Nu exista foarte multe contraindicatii si nici riscuri de accidente.

Pilatesul reuseste sa isi dovedeasca eficienta intr-un timp relativ scurt, ceea ce este un alt motiv, foarte convingator pentru cei care nu au la dispozitie de perioade lungi pentru sport.

Cine poate sa faca Pilates?

Oricine. In general, Pilatesul nu tine cont de varsta, sex sau probleme medicale. Pot sa il practice toti cei care doresc sa se bucure de un corp sanatos si frumos, precum si de o stare constanta de bine. Chiar si cei care au probleme cu spatele sau cu genunchii pot sa apeleze la aceasta forma de sport in conditiile in care are un impact redus asupra articulatiilor si izoleaza foarte bine zonele care se doresc a fi lucrate.

Beneficii Pilates

Beneficiile acestui sport sunt multe si impresionante:

  • Reuseste sa intareasca musculatura. Atat muschii abdomenului, cat si muschii bratelor sau ai picioarelor se intaresc, fara a se dezvolta exagerat. Astfel, se obtine un corp cat se poate de armonios si de frumos.
  • Imbunatateste mobilitatea articulatiilor. Cei care au probleme cu articulatiile pot sa descopere o imbunatatire vizibila a mobilitatii, atata vreme cat fac pilates in mod frecvent.
  • Elimina durerile date de pozitia incorecta la birou.
  • Ajuta la obtinerea unei concentrari mai bune si atentie la detalii.

Practic, are un efect pozitiv asupra intregii vieti, imbunatatind considerabil starea de sanatate si starea de spirit.

Vreau tonifiere, ma poate ajuta Pilates?

Cu siguranta, da! Pilatesul este un sport complex care lucreaza fiecare muschi din corp. Astfel oricare parte a corpului o doresti tonifiata, o poti obtine prin miscarile inventate de Joseph Pilates.

Am probleme cu spatele. Pot sa fac Pilates?

Daca alte sporturi nu sunt indicate pentru cei care au probleme cu spatele pilatesul este chiar recomandat. Acesta ajuta la intarirea organismului si ajuta la eliminarea durerii. Impactul asupra articulatiior este minim in timmpul sedintelor, in asa fel incat muschii sa se poata dezvolta fara a le uza.

Chiar si cei care au probleme grave si dureri foarte mari pot sa faca antrenamente, izoland fiecare particica a corpului si obtinand o dezvoltare rapida a rezistentei.

Contraindicatii Pilates

Pilatesul nu are contraindicatii pe termen lung, ci doar anumite restrictii temporare Astfel, daca ai febra, ai o infectie sau diverse leziuni fizice si vanatai, este bine sa eviti miscarea pentru o perioada. De asemenea, sangerarea sau varicele te pot tine departe de sala.

In rest, oricine poate face Pilates fara niciun fel de restrictii si se poate bucura din plin de toate beneficiile pe care le ofera.

Concluzii:

Pilatesul este un sport care este bine sa devina un adevarat stil de viata. Poate sa fie practicat oriunde, este simplu si atata vreme cat este efectuat corect, poate sa mareasca speranta de viata, sa previna aparitia unor boli grave si sa asigure o stare de spirit perfecta, chiar si in cele mai stresante momente.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button